Kunstroute 2019: “Kunst kijken op tientallen locaties in Purmerend en omgeving.”

Purmerend – Aankomend weekend, 5 en 6 oktober 2019, zal de jaarlijkse veelzijdige en kleurrijke kunstroute plaats vinden in Purmerend en Kwadijk. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een gevarieerd aanbod samen te stellen in de diverse disciplines van de beeldende kunst.

Dit jaar is het thema ‘reizen’. De deelnemende kunstenaars maken allemaal minimaal één werk met dit thema. Tijdens de kunstroute stellen deelnemende kunstenaars uit Purmerend en omgeving hun ateliers open voor publiek. Aan de Kunstroute 2019 doen 30 kunstenaars mee. Hun werk is te zien op diverse, prachtige locaties in en rondom Purmerend. U kunt afwisselend genieten van werken van keramiek, beeldhouwwerken, schilderijen, textiel en mixed media. De deelnemende kunstenaars zullen u enthousiast vertellen over de achtergrond van hun werken en hun proces als maker. U mag hen het hemd van het lijf vragen.

Er is ter gelegenheid van de Kunstroute een kunstrouteboekje samengesteld. Hierin is naast een overzicht van de exposerende kunstenaars en hun locaties, ook een plattegrond opgenomen van locaties die u kunt bezoeken tijdens de Kunstroute. Het boekje is kosteloos te verkrijgen bij deelnemende winkeliers van Kunst in de Etalage, bij de VVV, de Bibliotheek en bij de deelnemende kunstenaars.

Nadere informatie is te krijgen op www.kunstroutepurmerend.nl. Hier zijn ook het boekje en de routekaart te downloaden. De jaarlijkse kunstroute wordt georganiseerd door de Stichting Kunst & Crearoute Purmerend.

Relevante artikelen:

Kunst in de etalage 2019, thema reizen

Kunstroute Purmerend: Purmerendse kunstenaar Marcus uitgelicht

Kunstroute Purmerend: Beeldslagerij Dekker meats Dekker uitgelicht

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*