Regionaal

Boeren in de regio steunen boerenprotest

Purmer – Op de N244 richting Edam een interessant tafereel. Midden op de rotonde staat een tractor met de tekst: “Trots op de boer.” De boer wil hiermee zijn steun geven richting de boeren die in Den Haag op het malieveld hun woede uiten over de manier waarop er door de politiek over de agrarische sector wordt gesproken. Ook vanwege de stikstofdiscussie staat de relatie tussen de politiek en de boeren op scherp. Boeren voelen zich in de steek gelaten door politici in Den Haag.

Vorige week adviseerde een commissie onder leiding van oud-minister Remkes om de veestapel in en rond natuurgebieden fors in te krimpen. De vierde kabinetspartij, D66, riep zelfs op om de veestapel te halveren. Belangengroep Agractie organiseert vanaf 13.00 uur een betoging op Malieveld in Den Haag waar inmiddels meer dan honderden tractoren en tienduizenden boeren zijn gearriveerd. Volgens de politie kan er geen tractor meer bij.

De actie van de boeren zorgde vanochtend tot de drukste ochtendspits ooit met 1.136 kilometer file

https://twitter.com/Paploo968/status/1178935290943197184

Foto’s: Timo van der Zee


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.