11.6 C
Purmerend
zaterdag 25 maart 2023
HomeRegionaalBoeren in de regio steunen boerenprotest

Boeren in de regio steunen boerenprotest

Purmer – Op de N244 richting Edam een interessant tafereel. Midden op de rotonde staat een tractor met de tekst: “Trots op de boer.” De boer wil hiermee zijn steun geven richting de boeren die in Den Haag op het malieveld hun woede uiten over de manier waarop er door de politiek over de agrarische sector wordt gesproken. Ook vanwege de stikstofdiscussie staat de relatie tussen de politiek en de boeren op scherp. Boeren voelen zich in de steek gelaten door politici in Den Haag.

Vorige week adviseerde een commissie onder leiding van oud-minister Remkes om de veestapel in en rond natuurgebieden fors in te krimpen. De vierde kabinetspartij, D66, riep zelfs op om de veestapel te halveren. Belangengroep Agractie organiseert vanaf 13.00 uur een betoging op Malieveld in Den Haag waar inmiddels meer dan honderden tractoren en tienduizenden boeren zijn gearriveerd. Volgens de politie kan er geen tractor meer bij.

De actie van de boeren zorgde vanochtend tot de drukste ochtendspits ooit met 1.136 kilometer file

https://twitter.com/Paploo968/status/1178935290943197184

Foto’s: Timo van der Zee


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,561VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.6 ° C
12.8 °
10.6 °
79 %
3.6kmh
86 %
za
11 °
zo
7 °
ma
7 °
di
8 °
wo
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.