Purmerend

Purmerendse invloeden in Giethoorn

Giethoorn – De Purmerendse Linda (de) Groot van Voorleesgedichten.nl is gevraagd om gedichten over Gido de Geit te schrijven, ter promotie van het mooie Giethoorn. Gido is de mascotte van Giethoorn.

Afgelopen woensdag was het zover. Uit één van de langsvarende rondvaartboten in Giethoorn stak een vrolijke geitenkop; het was Gido. Op die boot vond de boekpresentatie plaats van het boekje waarin hij de hoofdrol speelt. In ‘Ontspannen Voorleesgedichten met Gido de Geit’ staan drie gedichten over de avonturen die Gido en zijn vrienden in Giethoorn beleven.

Wist jij dat Giethoorn zijn naam dankt aan alle geiten die daar vroeger op de weiden stonden? Ook dat komt in een gedicht terug:

Lang geleden hebben ze veel horens gevonden,
op weiden waar vroeger geiten stonden.
Die weiden zijn onder water komen te staan,
waardoor, ja, zielig, die geiten dood zijn gegaan.

De naam voor het dorp was toen snel bedacht.

Een slimmerik zei ‘ja ik weet het, wacht.’
‘Dit dorp gaat natuurlijk Giethoorn heten,
op die manier worden alle verdronken geiten nooit vergeten’.

Ontspannen luisteren

Voor dit boekje is Linda gevraagd door de eigenaresse van Happy Kids Massage. Zij is een echte Gieterse en enthousiast over Voorleesgedichten, waarvan ze er al enkele in haar eigen boeken heeft verwerkt. Door de simpele massage-icoontjes die naast de tekst staan kunnen ouders en kinderen elkaar makkelijk masseren terwijl ze naar de gedichten luisteren.

Kees Kist reikt eerste exemplaar uit

Tijdens de rondvaart heeft Kees Kist, oud prof-voetballer en afkomstig uit het nabijgelegen Steenwijk, het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt aan Gido de Geit. De opvarenden hebben zelf ook de massagebewegingen op elkaar uitgeprobeerd terwijl Linda gedichten voorlas. Iedereen aan boord heeft genoten van een zonovergoten en ontspannen vaart door het prachtige Giethoorn.

Relevante artikelen:

Regio op Straat: “Ik schrijf kindergedichten. Het gaat o.a. over Lionel de Leeuw en Willy Wezel”

Gezellige drukte op Kidzmiddag Reuring 2019

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.