5.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomePurmerendWeer een auto in de prak op de van IJsendijkstraat, bewoners komen...

Weer een auto in de prak op de van IJsendijkstraat, bewoners komen met een plan

Purmerend – Voor Jochem is het de tweede auto die mogelijk total loss wordt verklaard in amper twee weken tijd. Op 23 november reed een vrachtwagen in de nachturen 3 auto’s in puin en twee dagen geleden was er weer een aanrijding op de in de parkeervakken geparkeerde auto’s. “Moedeloos word ik ervan”, zegt Jochem. “In eerste instantie was er sprake van een doorrijder maar na een half uur kwam de bestuurder zich toch melden. De schade voor mij bedraagt nu rond de 10.000 euro. Je krijgt immers alleen de dagwaarde van je auto terug. En dat in amper twee weken tijd. Als ik kijk naar de afgelopen 10 jaar is dit al de vierde auto.”

Voor bewoner Wesley bedraagt de schade van twee weken geleden zo’n 3000 euro. “Op dit stuk zijn er in de afgelopen 10 jaar al zo’n 14 auto’s total loss of met enorme schade kapot gereden buiten de kleine schades zoals spiegels en dergelijke.” Bewoner Dennis is er ook klaar mee. “Het gaat maar door. Toen ik die klap hoorde in de nacht ben ik direct mijn bed uitgegaan. De auto van Wesley stond gewoon midden op het fietspad. Zo hard was die klap. Mijn schade is zo’n 5000 euro.”

Buurtparticipatie

De bewonersgroep wil actie van de gemeente en gisteren kwamen zij voor het eerst bij elkaar om te kijken hoe de oplossing kan worden gevonden. Zij nemen nu het initiatief om de situatie op dit stuk van de van IJsendijkstraat te veranderen. Volgens de groep gaat het stuk van IJsendijkstraat toch binnenkort op de schop. “Dan kunnen we net zo goed proberen dit te veranderen.” Schuinparkeren zou een optie kunnen zijn in dit gedeelte maar dat kan volgens de bewonersgroep niet zonder een parallelweg. Zelfs het opofferen van een meter eigen tuin komt ter sprake om ruimte te maken. “Wij willen kijken of we niet een parallelweg weg daar kunnen neerleggen met schuinparkeren.” De meter tuin opofferen gaat echter niet lukken wegens de waterputten. “Dan moeten aardig wat huizen hun watermeter gaan verplaatsen en dat kost ook zo’n 800 euro per huis.”, zegt bewoner Marcel. “Mogelijk moet dan dit stuk van IJsendijkstraat ietsjes naar beneden opschuiven richting het Jonkheer van Cittersplein.”

Spookstuk

“Het rare is dat de grote ongelukken met de geparkeerde auto’s alleen op het stuk tussen de huisnummers 83 en 89 ontstaan.”, zegt Marcel die wel een theorie heeft. “De auto’s slaan rechtsaf vanaf de de Hooft Hasselaarstraat en dan zijn de bestuurders nog bezig met bijvoorbeeld de radio aan te zetten. Feit is wel dat sinds er eenrichtingsverkeer is op een andere stuk van de van IJsendijkstraat het hier drukker is geworden.”

Draagvlak

De bewonersgroep wil positief naar de toekomst kijken en hoopt dat de gemeente mee wil denken nadat ze het plan uitgewerkt hebben. “We gaan nu eerst het plan maken en dan deze voorleggen aan de wijkmanager van de gemeente. Maar eerst gaan we draagvlak creëren bij onze buren. We werken nu dus eerst het plan uit en leggen dat voor aan de bewoners in dit stuk.”, zegt Wesley strijdvaardig. 

Relevant artikel:

Vrachtwagen klapt op auto’s op de van IJsendijkstraat


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.8 ° C
6.1 °
5 °
86 %
1.3kmh
100 %
wo
13 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °
zo
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.