actueel

Minister Bruins: Nederland nog niet in lockdown

Nederland – De komende dagen worden naar verwachting geen nieuwe maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het kabinet bekijkt de situatie per dag, zei minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vandaag na afloop van het crisisberaad.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de minister moeten de maatregelen passend zijn, wat betekent dat er wordt gekeken welke maatregelen effect hebben, ook voor de iets langere termijn. “Het virus is niet binnen een paar weken weg.”

‘Effect is kortstondig’

Het heeft volgens de minister geen zin om op dit moment nog vergaandere maatregelen te treffen zodat Nederland op slot komt. “Als dat al kan, dan is het effect kortstondig. Het is een uitstel van de problemen, want daarna komt het virus alsnog binnen.”

Het RIVM stelt dat een volledig verbod om de straat op te gaan geen meerwaarde heeft. Op de website van het instituut staat een uitgebreide verklaring: „Weliswaar kan het nieuwe coronavirus zich dan nog minder gemakkelijk verspreiden, maar ook niemand bouwt dan immuniteit op tegen de ziekte. Aangezien de ziekte wereldwijd verspreid is, is de kans groot dat na het opheffen van een lock-down veel mensen alsnog tegelijk ziek in een korte periode worden. Met een lock-down stel je dus vooral het moment uit dat er veel mensen tegelijkertijd ziek worden, en dat willen we niet.”

Bron
WNL.nl
Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by