Regionaal

Reizigers in onze regio waarderen openbaar vervoer met een 8.1

Waterland – OV-reizigers binnen de Vervoerregio Amsterdam waren afgelopen jaar nóg tevredener over de vervoerbedrijven dan het jaar er voor. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV Klantenbarometer. Gemiddeld gaven reizigers hun rit een 7,9. Dat is de beste score ooit gemeten. 

In 2019 is de waardering in de OV-Klantenbarometer voor de concessie Waterland gestegen van 7,9 naar 8,1. Een groot deel van de bussen rijdt sinds de komst van de Noord/Zuidlijn naar metrostation Amsterdam Noord in plaats van Amsterdam Centraal. In maart 2019 is de frequentie van de buslijnen van EBS beter afgestemd met die van de Noord/Zuidlijn. Daarnaast zijn er diverse aspecten beter gewaardeerd zoals het gevoel van veiligheid. 

Vice-voorzitter van de Vervoerregio en wethouder Mobiliteit van gemeente Zaanstad, Gerard Slegers toont zich verheugd over de klinkende waarderingen van de reiziger. “Binnen de Vervoerregio werken we met heel veel partijen en de vervoerders elke dag aan beter openbaar vervoer. We hoopten natuurlijk wel dat deze inzet positief gewaardeerd zou worden door de reizigers, maar dat het zo overweldigend zou zijn, had ik niet verwacht. Er ligt natuurlijk altijd ruimte voor verbetering.”

Puntjes van kritiek

Wel waren er bij de reizigers enige punten van kritiek. De laagste scores gaven klanten voor de prijs van het OV (5,6) en voor informatie bij vertragingen (5,8).

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.