Purmerend

Maatwerk voor huurders die financieel geraakt worden door de coronacrisis

Purmerend – De woningcorporaties in Purmerend hebben oog voor huurders die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen. Huurders die de huur nu niet of moeilijker kunnen betalen, kunnen contact opnemen met hun corporatie. De corporaties gaan in goed overleg met de bewoners maatwerk leveren.

Ook de gemeente Purmerend ondersteunt actief door inzet van advies en schuldhulpverlening. Huurders die door de crisis in financiële moeilijkheden raken, komen niet op straat te staan: er wordt tot 1 juni niet ontruimd.

Er zijn vier corporaties actief in Purmerend: Intermaris, Wooncompagnie, Rochdale en Woonzorg Nederland. Zij verhuren bijna 13.000 woningen. De corporaties hebben hun incasso-aanpak met elkaar besproken en gaan de komende periode voor een maatwerkaanpak. Dat betekent:

  • Goed kijken wat een huurder nodig heeft, zorgvuldig maatwerk per situatie;
  • Indien nodig: doorverwijzen naar schuldhulpverlening en huurachterstand preventieteams;
  • Betalingsregelingen waar nodig;
  • Meer tijd geven aan huurders, terughoudend met deurwaarderstrajecten;
  • Geen ontruimingen op basis van huurachterstanden in ieder geval tot 1 juni.

De corporaties benadrukken dat huurders snel zelf actief contact moeten zoeken. Bestuurder Cees Tip van Intermaris (in Purmerend de grootste corporatie): ‘We willen huurders graag ondersteunen en tegemoet komen. Het is nu vooral belangrijk dat mensen zich melden. Mijn dringende advies: zorg dat u huurachterstand vóór bent. Valt uw inkomen terug of zelfs weg? Bel of mail uw corporatie. Wij denken mee over wat mogelijk is en bieden maatwerkoplossingen. Als u nu handelt, hoeft u zich straks geen zorgen te maken over de huurbetaling.’

Wethouder Thijs Kroese (wonen) is blij met de aanpak van de corporaties. ‘Deze tijd is voor ons allemaal moeilijk, maar zeker als mensen ook financiële zorgen krijgen doordat hun inkomsten plotseling wegvallen. Goed om te zien dat de corporaties in Purmerend hun verantwoordelijkheid pakken door maatwerk te bieden en ruimhartig naar situaties te kijken.’

Meer informatie:

  • Vragen over bijstand, bijzondere bijstand en de Meerdoen regeling: bel de gemeente via (0299) 452 452 en vraag naar Werk en Inkomen.
  • Voor ondernemers en zzp’ers is er een speciale webpagina.

Woningbouwcorporaties:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Ik hoop dat de Gemeente Purmerend ook oog heeft voor velen die t.g.v. de ellenlange wachtlijsten voor een huurwoning de zware kosten van een (te) dure koopwoning moeten ophoesten. Niet alleen de hypotheek maar ook de gemeentelijke, provenciale en waterschapsbelastingen welke gekoppeld zijn aan de hoge WOZ-waarde.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: