18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendHandhaving en politie gaan vanaf vandaag strenger optreden, mogelijk direct boetes

Handhaving en politie gaan vanaf vandaag strenger optreden, mogelijk direct boetes

Regionaal – Om de maatregelen die maandag 23 maart zijn afgekondigd te kunnen handhaven is er een noodverordening van kracht. Vanaf vandaag zullen zowel politie als handhavers strenger gaan optreden bij samenscholing en het niet houden aan de 1.5 meter norm.

“De afgelopen dagen hebben we kunnen wennen aan deze nieuwe maatregelen. We hebben gezien dat de meeste mensen zich hieraan houden, en we hebben mensen aangesproken als er 3 of meer personen bij elkaar waren en geen 1,5 meter afstand hielden tot elkaar.”, geeft de veiligheidsregio aan. “Met de noodverordening kunnen we en zullen we vanaf vandaag daar dan ook strenger in optreden. Zowel politie als handhaving zetten wij hiervoor in. Je zult ze dan ook vaker op straat tegenkomen in heel Zaanstreek-Waterland.”

Ook zou de veiligheidsregio over kunnen gaan tot het afsluiten van gebieden. “Vooralsnog is het afsluiten van een gebied in onze regio nog niet aan de orde.”

Supermarkten

Klanten die in de supermarkt weigeren een karretje mee te nemen of geen anderhalve meter afstand houden, kunnen per direct een boete van 181 euro krijgen. Ook kan een winkelverbod van een jaar worden opgelegd als klanten zich niet aan de regels houden die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan.

“Op verzoek van de detailhandel hebben wij deze aanpak ontwikkeld om winkeliers bij de handhaving van de coronamaatregelen te ondersteunen”, zegt directeur Arie Jan van Os van de de Stichting OverlastDonatie (SODA) tegen De Telegraaf. De maatregel is met de politie afgestemd en geldt voor bezoekers vanaf 14 jaar. “Doet de klant moeilijk en weigert die te betalen dan kan de politie een boete opleggen van 370 euro’.”

SODA stelt in een mail aan winkeliers een klant die geen gehoor geeft aan de coronamaatregelen daarop moet worden aangesproken. Volhardt de klant dan kan er worden ingegrepen. ‘Bij niet naleven van de regels door de klant vraagt u hem mee te gaan naar uw kantoor en zegt dat door de misdraging schade is ontstaan en deze vergoed dient te worden. Daartoe kan een schadeformulier voor 181 euro worden ingevuld.

Volgens de stichting lopen winkeliers zelf ook een risico als ze de anderhalve meter-regel niet goed handhaven. De kans zou bestaan dat een winkelier wordt beboet of dat de burgemeester een winkel sluit als er onvoldoende wordt gedaan om klanten op de coronaregels te wijzen.

https://twitter.com/marktkoopman/status/1244632042760962052

Relevant artikel:

Noodverordening van kracht in Zaanstreek-Waterland: “Degene die zich er niet aan houden zullen wij aanpakken” –

Regionaal – De maatregelen die de rijkoverheid maandag 23 maart heeft afgekondigd, zijn nu opgenomen in de nieuwe noodverordening van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.De veiligheidsregio zet in op handhaving. De afgelopen dagen hebben zij al gezien dat de meeste mensen zich hieraan houden, en werden mensen al aangesproken …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Laat, n.a.v. de matpartij in het filmpje, de supermarkten per direct de mandjes in de ban doen.
  Alleen nog wagentjes, verplichte looprichting, aangegeven in vakken van minimaal 1,5 meter x 1,5 meter.

  Dit soort (wan)gedrag kwam al voor voordat het Corona virus er was maar neemt hand over hand toe.

  Ik krijg van de SODA-boeteregeling € 181 én Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland ( gevormd door de gemeentenWaterland, Wormerland, Zaanstad, Oostzaan, Edam-Volendam, Beemster én Purmerend) -burgemeester Bijl heeft zitting in het Dagelijks én Algemeen Bestuur- boeteregeling € 370 + € 9 administratiekosten “jeuk”.

  Ik doe, en met mij velen, stinkende best om alle regels netjes te volgen.
  Maar ja, je kunt nu eenmaal niet alles thuis laten bezorgen (zeker niet met het huidige beleid van de diverse pakketbezorgdiensten: ze zetten het voor de grijp voor je deur, zonder briefje, zonder te kijken of het wel voor je is).

  2020; we zouden 75 jaar vrijheid moeten vieren….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.