19.1 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomeSportFC Volendam krijgt financiële compensatie na mislopen eredivisie

FC Volendam krijgt financiële compensatie na mislopen eredivisie

Zeist – De KNVB heeft FC Volendam de toezegging gedaan dat de club financieel gecompenseerd gaat worden na het besluit dat er geen clubs promoveren naar de eredivisie. Dat zegt de directeur externe betrekkingen Keje Molenaar tegen NH Sport. De Volendammers leggen zich neer bij het besluit van de bond en gaan geen (rechterlijke) stappen ondernemen.

Eerder vandaag werd namelijk bekend dat er geen degradatie uit of promotie is naar de eredivisie, waardoor FC Volendam definitief eerste divisionist blijft.  De ploeg uit het vissersdorp stond derde in de eerste divisie met 55 punten en had bovendien een periodetitel op zak. 

Verdere details over de financiële compensatie kon Molenaar niet geven. “Het is schraal”, erkende hij. “Maar het is roeien met de riemen die we hebben.” De bestuurder gaf verder aan dat de virtuele bijeenkomst, in tegenstelling tot de vorige, niet chaotisch verliep.

Loten

Molenaar stelde in een eerder stadium voor om te loten wie van de periodekampioenen zou promoveren: “Volendam, NAC en Fortuna in een pot en kijken wat er gebeurt. Maar dat idee is over nu Cambuur en De Graafschap ook niet promoveren. Dan houdt het voor ons ook op.”

Zuur

“Voor ons is het een beetje zuur”, zei Molenaar. “Maar wat denk je van FC Utrecht? Die zouden een bekerfinale spelen en stonden maar drie punten achter op Willem II, terwijl ze ook nog eens een wedstrijd minder hadden gespeeld. Ik denk dat Utrecht misschien nog wel een robbertje gaat vechten. Zij zouden toch op een of andere manier ergens van moeten gaan profiteren.”

“Met name de topclubs laten niet het achterste van hun tong zien”

DIRECTEUR EXTERNE BETREKKINGEN KEJE MOLENAAR

Premies verdelen

Als het aan de KNVB ligt, dan verdelen de Europese deelnemers een deel van de premies over de rest van de clubs in het betaalde voetbal.  Molenaar: “Met name de topclubs laten niet het achterste van hun tong zien. En wat solidariteit betreft komt het neer op die topclubs die mogen deelnemen aan de Champions League en de Europa League. Zij krijgen bepaalde startgelden en er wordt vanuit gegaan dat er een bepaald deel ten goede komt van het collectief. Maar dat is nog niet afgesproken.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.1 ° C
20 °
17.8 °
87 %
0.9kmh
38 %
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.