14 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendPurVak aangepast: 'Online PurVak in de meivakantie'

PurVak aangepast: ‘Online PurVak in de meivakantie’

Purmerend – Van dinsdag 28 april t/m vrijdag 1 mei kunnen alle kinderen van Purmerend en omstreken meedoen met een live online versie van de PurVak. De organisaties die de PurVak elke vakantie op touw zetten hebben een alternatief programma samengesteld nu het in deze tijd allemaal een beetje anders moet.

Spurd biedt verschillende activiteiten om thuis aan mee te doen. Cultuurhuis Wherelant geeft op drie dagen verschillende creatieve workshops, die je kunt volgen via videobelplatform Zoom. Zo kan iedereen vanuit huis toch een beetje vakantie vieren met de PurVak.

Sportief plezier

De PurVak meivakantie is aangepast aan de mogelijkheden van de coronacrisis. De vier dagen na Koningsdag is er een alternatief programma met genoeg sportief plezier. Dinsdag is er dans voor peuters en basisschoolkinderen door Chiara van Spurd. Woensdag geeft Floor van JOGG een thuis workshop over gezonde leefstijl. Donderdag presenteert quizmaster Dennis Bus van Spurd de spelshow ‘Minute tot win it!’. De deelnemers moeten steeds binnen zestig seconden met huis-, tuin- en keukenmateriaal spelletjes en opdrachten doen. De ervaring leert dat er veel hilarische momenten ontstaan. Vrijdag is er een voetbaltraining van balvirtuoos Aram Bakr van Spurd.

Voor elkaar 

Bij Cultuurhuis Wherelant kunnen kinderen drie dagen lang meedoen met een workshop, waarbij elke opdracht bedoeld is om de mensen in je omgeving blij te maken met iets creatiefs in deze tijd van afstand houden. We doen het deze editie voor elkaar. Met juf Sasja gaan we vrolijke en kleurrijke raamhangers maken, zodat het er vanuit huis en vanaf de straat nog gezelliger uitziet. De volgende dag kun je onder leiding van juf Carolien leren hoe je met dingen die je in de natuur hebt gevonden een kunstwerk voor een vriend of vriendin samenstelt. En de derde dag laat juf Marieke zien hoe je een wensrol in elkaar zet voor je opa, oma of eenzame buren. 

Spurd: De aangepaste PurVak in de meivakantie is er dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 april en vrijdag 1 mei. Vrijdagmiddag 24 april vertelt Spurd online wat gaat gebeuren en wat de kinderen daarvoor nodig hebben. De aangepaste vierdaagse PurVak van Spurd op Facebook en Instagram begint elke dag online om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Spurd Sport

Spurd Sport, Purmerend. 2,980 likes · 268 talking about this. Spurd wil scoren met sport! SPORTEN OF BEWEGEN? SPURD HELPT!

Cultuurhuis Wherelant: Dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 april is er een live online les van 11.00 tot 12.00 uur. Meer informatie, de benodigde materialen en de link om mee te doen via Zoom staan op: www.wherelant-ateliers.com/purvak  

Programma
De actuele programma’s van de PurVak meivakantie van Cultuurhuis Wherelant en Spurd staan op www.PurVak.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
15.6 °
12.8 °
82 %
0.5kmh
100 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.