21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerend19.5 miljoen aan noodsteun voor Purmerendse bedrijven

19.5 miljoen aan noodsteun voor Purmerendse bedrijven

Purmerend – 505 bedrijven in Purmerend hebben gebruik gemaakt van de corona noodsteun (NOW-regeling) van de overheid. In totaal kregen zij iets minder dan 19.5 miljoen euro (€ 19.456.768,00) overgemaakt om tijdens de coronacrisis het loon van hun personeel te kunnen blijven betalen.

Het UWV heeft een lijst openbaar gemaakt met alle bedrijven die gebruik hebben gemaakt van de NOW-regeling, die gold van maart tot met mei. Op die lijst staat welk bedrag elk bedrijf heeft ontvangen. RTL Nieuws heeft deze in een zogenaamde ‘datawrapper’ gezet.

Absolute koploper in Purmerend is vervoerder EBS die iets meer dan 3.1 miljoen euro kreeg toegekend. Onderaan de lijst staat Parfumlooods.nl aan de van IJsendijkstraat die het met 219 euro aan steun moest doen.

Bedrijven moesten een inschatting maken van hun omzet, mogelijk veranderen de bedragen dus nog. Te veel uitgekeerd geld kan dan weer ingevorderd worden. Ook zijn er Purmerendse bedrijven die wel een aanvraag indienden, maar later bekend maakten het hele verzoek in te trekken. Een voorwaarde voor de regeling was namelijk dat niemand ontslagen zou worden. 

Bedrijven kunnen sinds deze week ook steun (NOW II) aanvragen voor de periode van juni tot 31 augustus. 

Bekijk hieronder welke bedrijven de noodsteun hebben ontvangen. Zoeken kan op naam van het bedrijf maar ook op plaatsnaam.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.