Purmerend

19.5 miljoen aan noodsteun voor Purmerendse bedrijven

Purmerend – 505 bedrijven in Purmerend hebben gebruik gemaakt van de corona noodsteun (NOW-regeling) van de overheid. In totaal kregen zij iets minder dan 19.5 miljoen euro (€ 19.456.768,00) overgemaakt om tijdens de coronacrisis het loon van hun personeel te kunnen blijven betalen.

Het UWV heeft een lijst openbaar gemaakt met alle bedrijven die gebruik hebben gemaakt van de NOW-regeling, die gold van maart tot met mei. Op die lijst staat welk bedrag elk bedrijf heeft ontvangen. RTL Nieuws heeft deze in een zogenaamde ‘datawrapper’ gezet.

Absolute koploper in Purmerend is vervoerder EBS die iets meer dan 3.1 miljoen euro kreeg toegekend. Onderaan de lijst staat Parfumlooods.nl aan de van IJsendijkstraat die het met 219 euro aan steun moest doen.

Bedrijven moesten een inschatting maken van hun omzet, mogelijk veranderen de bedragen dus nog. Te veel uitgekeerd geld kan dan weer ingevorderd worden. Ook zijn er Purmerendse bedrijven die wel een aanvraag indienden, maar later bekend maakten het hele verzoek in te trekken. Een voorwaarde voor de regeling was namelijk dat niemand ontslagen zou worden. 

Bedrijven kunnen sinds deze week ook steun (NOW II) aanvragen voor de periode van juni tot 31 augustus. 

Bekijk hieronder welke bedrijven de noodsteun hebben ontvangen. Zoeken kan op naam van het bedrijf maar ook op plaatsnaam.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.