112Centrum

Brutale inbraak bij Koopman Optiek: “Ze wisten wat ze wilden hebben”

Purmerend – In de vroege ochtend van woensdag 9 september drongen twee mannen de winkel van Koopman Optiek op de Kaasmarkt in Purmerend binnen. De schade is aanzienlijk.

Rond 04:15 uur werd de glazen pui van Koopman ingeslagen. Nadat het rolluik was geforceerd, kon het tweetal hun slag slaan. Bij de inbraak is een deel van de exclusieve collectie buit gemaakt.

Bert Koopman is boos: “Ze wisten wat ze wilden hebben. De schade loopt in de tienduizenden euro’s. Gelukkig is het alleen materiële schade en is er geen menselijk leed. Even ademhalen en dan gaan we weer verder.”

De buurvrouw van Koopman Optiek, Lisette van Oostrom, die woont boven de winkel van Franzen Purmerend hoorde twee harde klappen. “Ik lag toevallig deze nacht al een paar uur wakker en hoorde twee harde klappen. Toch maar even kijken vanuit mijn woonkamer, helaas een puinhoop van glas en twee personen die daar niet hoorde. Gelukkig was de politie er snel, 2 minuten na ons 112 belletje.”

Koopman roept mensen die vannacht iets verdachts hebben gezien rondom de Kaasmarkt op, om dat te melden aan de politie.

Update 14:47 uur: Politie doet een oproep

Update 21:12 uur:

Foto’s: Ron Vermeulen

Relevant artikel:

180 zonnebrillen gestolen bij opticien Pearle in Volendam –

Volendam – Bij Pearle Opticiens in Volendam is vannacht ingebroken. Met een breekijzer zijn de dieven vannacht rond 1.00 uur het pand binnengedrongen aan de Edammerweg. De inbrekers hebben het hele schap met zonnebrillen meegenomen. “180 stuks om precies te zijn”, vertelt eigenaar Peter Kuntkes. “En daar zaten flink wat duren exemplaren tussen.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Het is: KOOP bij de lokale en regionale ondernemers.
    NIET: BEROOF de lokale en regionale ondernemers.
    Ongelooflijk, ik hoop dat er razendsnel beelden van deze gasten openbaar worden gemaakt……..

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: