CentrumGemeentePurmerend

Onduidelijkheid over fietsen in de Plantsoenstraat

Purmerend – Op 29 januari 2020 ging het nieuwe fietsbeleid in het centrum van Purmerend in. Een beleid dat duidelijkheid bracht in de chaos van borden en tijden waarop fietsen was toegestaan. Toch ontstaat er onduidelijkheid over één locatie: De Plantsoenstraat. Naar aanleiding van vragen die Raadslid Adolfs (PvdA) hierover stelde, ging Regio Purmerend op onderzoek uit.

Het leek zo eenduidig: in het gehele centrumgebied is fietsen altijd verboden, met uitzondering van de verbingsroute Koestraat/Kalversteeg. Toch ontstaat er nu de nodige verwarring door een bord in de Plantsoenstraat ter hoogte van nummer 29. Op het bord staat de Plantsoenstraat duidelijk gemarkeerd als een straat waar fietsen is toegestaan.

Communicatie vanuit de gemeente is echter altijd eenduidig geweest. Fietsen is alleen toegestaan in de verbindingsweg Kalversteeg/Koestraat,

Waar het kaartje van de gemeente lijkt te suggereren dat ook het terrein van de voormalige parkeergarage ’t Lammetje een fietsvrije zone is, biedt de publicatie in de Staatscourant gelukkig uitsluitsel op beide vragen.

Fietsen is NIET toegestaan in de Plantsoenstraat vanaf huisnummer 39. Tot aan nummer 39 mag er wel gewoon gefietst worden. Of handhaving hier optreedt, tot op het moment dat de gemeente het bord heeft veranderd, lijkt niet heel waarschijnlijk.

Fietsen is niet toegestaan vanaf dit punt

Relevante artikelen:

Nieuwe regels voor fietsers/brommers in binnenstad –

Purmerend – Vanaf 29 januari veranderen de regels voor fietsers en bestuurders van brommers en snorfietsen in de binnenstad van Purmerend. Het centrumgebied wordt geheel fiets vrij, op ieder moment van de dag. Wel wordt er een fietsverbinding gemaakt tussen de Gedempte Where en de Nieuwstraat.

Nieuwe regels voor fietsers/brommers in binnenstad –

Purmerend – Vanaf 29 januari veranderen de regels voor fietsers en bestuurders van brommers en snorfietsen in de binnenstad van Purmerend. Het centrumgebied wordt geheel fiets vrij, op ieder moment van de dag. Wel wordt er een fietsverbinding gemaakt tussen de Gedempte Where en de Nieuwstraat.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

  1. of rijd hier de burgemeester nog steeds op een Varken rond in purmerend vrg waussie

  2. hoi mag ik wel mijn scooter naar de box rijden ik woon op de soeteboomhof wat nu ? of krijg ik weer 104,00 boete

  3. Gezien het feit dat men in o.m. de Breedstraat en op Padjedijk nog om de haverklap ‘belaagd’ wordt door fietsers en scooteraars durf ik te zeggen dat er verdraaid weinig gehandhaafd wordt.
    Niet alleen in het ‘stadje’ ook in de div.woonwijken ben je op de stoep of in de smalle brandgangen ‘voer’ voor fietsers, scooteraars etc.
    Zelfs de elektrische wagentjes van de gemeente rijden gewoon vol gas op de stoep i.p.v. op de weg.
    Handhaven?? Nee, m.u.v. de winkelcentra in de wijken waar héél af en toe waarschuwingen en nog zeldener bonnen worden uitgedeeld.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: