Regionaal

Zaanse Schans richt zich noodgedwongen tot Nederlands publiek “leegte en rust langs de molens”

Zaandam – Het is rustig op de Zaanse Schans en het zal er waarschijnlijk nog stiller worden. Noord-Holland is door de Duitse en Belgische regering  aangemerkt als corona risicogebied. Het is de zoveelste domper voor de ondernemers op de Zaanse Schans. “Er kwamen al weinig gasten, maar daar zaten wel Duitsers, Belgen, Fransen en Italianen bij”, zegt Simon Spanjer van restaurant De Kraai.

“Dit is juist de periode voor de oudere Duitse toerist”, zegt Maarten van der Meer, directeur van Stichting de Zaanse Schans. De toerbussen staan al lang niet meer op de parkeerplaats, maar de ondernemers op de Schans zien nog wel dagjesmensen uit Nederland. Van de bezoekers komen zo’n 60 tot 70 procent uit Europa, waarvan veel Duitsers. “De Duitsers waren een van de weinige buitenlandse groepen die nog kwamen”, zegt restauranthouder Spanjer.

Nederlandse publiek

De ondernemers op de Zaanse Schans hopen de crisis te overleven door hun pijlen nog meer te richten op het Nederlandse publiek. “Dat doen we altijd al, maar dat gaan we nu specifiek met campagnes de komende periode doen.” De hoop is dat juist de leegte en de rust langs de molens en de houten huizen een nieuwe stimulans is voor het Nederlandse publiek om een dagje langs te komen.

Home

Elk jaar nomineert ANWB de leukste uitjes van Nederland en dit jaar zijn wij genomineerd. Je kunt tot en met 1 november je stem uit brengen. Ben jij ook gek op de Zaanse Schans? Stem dan nu op ons via deze link: https://customer.flowapp.nl/nl-nl/questionnaire/9d8be5e5-926a-418b-a335-ffcaecf57287?Uitje2=184 Covid-19 De nodige maatregelen zijn getroffen, zodat iedereen veilig en met veel plezier kan genieten van een dagje Zaanse Schans.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.