17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeBeemsterFusie tussen Purmerend en Beemster, ministerraad stemt in

Fusie tussen Purmerend en Beemster, ministerraad stemt in

Purmerend – Nadat beide gemeenten en de provincie Noord-Holland hun goedkeuring gaven voor een fusie tussen Beemster en Purmerend, is nu ook de ministerraad akkoord. Het wetsvoorstel hierover moet nog voor advies naar de raad van state en door de tweede kamer maar de laatste twee stappen in het fusieproces zijn slechts formaliteiten.

Sinds 2014 hadden beide gemeenten al een gezamenlijke ambtelijke organisatie, in 2022 volgt een bestuurlijke fusie. Het betreft een zogenaamde lichte samenvoeging, waarbij de gemeente Beemster wordt opgeheven en haar grondgebied wordt toegevoegd aan de gemeente Purmerend.

De nieuwe fusiegemeente krijgt hiervoor een zogenaamde herindelingsbijdrage van 5,4 miljoen euro vanuit het rijk. Hiervan zou dan 2.2 miljoen euro overblijven. Dat er een bedrag van 2,2 miljoen euro overblijft is hoofdzakelijk omdat Purmerend en Beemster al ambtelijk samenwerken. Kosten voor ICT overdracht en samenvoegen hoeven bijna niet meer gemaakt te worden. Wat er met de 2,2 miljoen euro precies gaat gebeuren is nog onbekend. “Die ruimte kan bijvoorbeeld worden benut voor harmonisatie van de tarieven of voor dekking van inzet op enkele gezamenlijke projecten.”, geeft het college aan.

Relevante artikelen:

Historisch besluit fusie Beemster en Purmerend –

Purmerend / Beemster – Op 1 januari 2022 willen de gemeenten Beemster en Purmerend fuseren. Hiervoor doorlopen beide gemeenten een formeel, wettelijk herindelingsproces. In dit proces is weer een belangrijke stap gezet. Op 27 februari 2020 hebben de gemeenteraden van Beemster en Purmerend het herindelingsadvies vastgesteld.

Laatste formele stap fusieproces Beemster en Purmerend in zicht –

Purmerend / Beemster – Op 1 januari 2022 willen de gemeenten Beemster en Purmerend fuseren. Hiervoor doorlopen beide gemeenten een formeel, wettelijk herindelingsproces. In dit proces is weer een belangrijke stap gezet. Op 7 januari 2020 hebben de colleges van burgemeesters en wethouders van Beemster en Purmerend ingestemd met het herindelingsadvies.

Historisch besluit: fusie Beemster en Purmerend een stap dichterbij –

Purmerend – De fusie tussen de gemeenten Beemster en Purmerend is een stap dichterbij. Op 26 september hebben de gemeenteraden van Beemster en Purmerend een eensluidend besluit genomen en is het herindelingsontwerp vastgesteld. De beide raden geven met dit historische besluit aan dat zij op 1 januari 2022 een nieuwe gemeente willen vormen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.