12.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeRegionaalGaat u naar Amsterdam? Dit moet u weten over de coronamaatregelen

Gaat u naar Amsterdam? Dit moet u weten over de coronamaatregelen

Amsterdam – Gisteren heeft premier Rutte voor 6 regio’s verscherpte coronamaatregelen aangekondigd. Het kabinet heeft deze regio’s waaronder de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, ingedeeld in de categorie ‘zorgelijk’ (niveau 2).

Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen en de horeca mag om middernacht niemand meer binnenlaten. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden. Ook afhaalgelegenheden moeten om 02:00 uur de deuren sluiten.

Daarbovenop nemen de burgemeesters van de 6 regio’s zelf hun maatregelen. De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland vraagt extra aandacht voor het naleven van de basisregels en het nemen van coronamaatregelen in het openbare leven, zoals in winkels, sportkantines en horeca.

Daarmee wordt bedoeld dat mensen bij binnenkomst altijd hun handen desinfecteren, dat overal 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dit wordt gestimuleerd door het gebruik van pijlen en andere markeringen. Ook winkelmandjes worden weer geteld en gedesinfecteerd. Bij bezoek aan de horeca vindt vooraf een gezondheidscheck plaats en moeten bezoekers hun contactgegevens achterlaten.

Publieke gebouwen zoals bibliotheken, Stadsloketten en zwembaden worden op bepaalde tijdstippen van de dag alleen opengesteld voor ouderen en mensen met een minder goede gezondheid. Amsterdam vraagt winkels en musea om dat ook te doen.

Er wordt ingezet op extra communicatiecampagnes en-materialen om o.a. jongeren, studenten en minder taalvaardigen nog beter te bereiken.

De coronapreventieteams van de GGD en gemeenten verzorgen preventiepakketten op maat voor plekken waar veel besmettingen plaatsvinden, zoals scholen, horeca en studentenverenigingen. Ook gaan zij in gesprek met deze doelgroepen.

Om illegale feesten tegen te gaan sluiten de gemeente plekken als parken in buitengebieden, zoals de Oudekerkerplas en delen van het Amsterdamse Bos, ’s nachts preventief af.

Ook worden er maatregelen ingezet om te grote drukte in de openbare ruimte te voorkomen. Dat doet de gemeente bijvoorbeeld door het instellen van eenrichtingsverkeer, het (tijdelijk) afsluiten van straten voor autoverkeer of het doseren bij de toegang als het echt te druk wordt.

Handhaving en politie blijven gerichte controles uitvoeren op plekken waar mensen samenkomen, zoals feest- en zaallocaties, cafés, restaurants en sportkantines.

Al deze maatregelen gaan zondag 20 september om 18.00 uur in.

Relevant artikel:

Burgemeester Amsterdam: “Mensen van buiten de stad actief ontmoedigd om te komen” –

Amsterdam – Als het aantal coronagevallen in de gemeente Amsterdam de komende week niet daalt, worden er strenge maatregelen ingevoerd. Dat maakte burgemeester Halsema, voorzitter van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, vanavond bekend. Het aantal besmettingen in de stad loopt snel op. Halsema doet daarom vanavond nog een dringend beroep aan alle Amsterdammers om zich aan de …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.9 ° C
14 °
12.2 °
79 %
4kmh
97 %
zo
16 °
ma
19 °
di
20 °
wo
18 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.