4.9 C
Purmerend
maandag 6 februari 2023
HomePurmerendOrganisator wil Purmerendse Sinterklaasintocht laten doorgaan

Organisator wil Purmerendse Sinterklaasintocht laten doorgaan

Purmerend – De Stichting Marktstad Purmerend hoopt volgende week dinsdag of woensdag helderheid te krijgen over de Sinterklaasintocht in de stad. “Zolang er geen nee is, heb ik hoop”, laat voorzitter Kees Oudewortel weten. Hij gaat overleggen met de gemeente. 

De intocht van Sinterklaas in Purmerend is traditioneel op zondag na de landelijke intocht. Oudewortel: “Ik zie normaal gesproken niet zoveel beren op de weg, dus ik blijf positief. Volgens mij kan het, maar het is lastig om er nu iets over te zeggen. Volgende week zouden er weer andere coronamaatregelen kunnen gelden.”

Ook in Zaandam-Zuid hoopt men nog op een intocht. Net als in Purmerend hoopt de organisatie volgende week meer te kunnen zeggen.

Veel afgelastingen

Vorige week werd bekend dat de landelijke intocht van de goedheiligman dit jaar op een geheime plek zal plaatsvinden, om te voorkomen dat er te veel belangstellenden op afkomen. In Noord-Holland regende het de afgelopen weken de afgelastingen door organisatoren die het niet aandurfden een intocht te houden. In Hoorn, Den Helder, Medemblik, Enkhuizen, Haarlem en overal in het Gooi gaan de intochten sowieso niet door. 

Relevant artikel:

Intocht Sinterklaas Purmerend 2019 (fotoverslag en dronevideo) –

Purmerend – Op zondag 17 november kwam Sinterklaas aan in Purmerend. Het was een gezellige intocht, zonder problemen. Telpiet gaf aan dat er wel 100 miljoen duizend mensen aanwezig waren op de Kanaalkade en directe omgeving. Sinterklaas kwam om even na 13:15 uur met de stoomboot aan op de Kanaalkade.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
4.9 ° C
5.6 °
3.9 °
90 %
4.3kmh
15 %
zo
5 °
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.