112Purmerend

Verdachten schietpartij Tramplein voorgeleid aan de rechtbank “poging tot moord”

Alkmaar – De twee verdachten van de schietpartij op 14 juni op het Tramplein in Purmerend zijn vandaag voorgeleid aan de rechtbank maar blijven langer achter de tralies zitten. Dit besloot de rechtbank in Alkmaar vandaag.

Het openbaar ministerie verdenkt de 24-jarige K. uit Purmerend en de 22-jarige de J. uit West-Graftdijk van poging tot moord, waarbij een 24-jarige Purmerender ernstig gewond raakte. Het slachtoffer werd geraakt in zijn been en in de hals.

Oorzaak van de schietpartij zou een ruzie zijn tussen K. en het slachtoffer. De zaak staat nu gepland voor volgend jaar januari. Een perswoordvoerder geeft aan dat de rechtbank nog wacht op uitslagen van diverse onderzoeken.

Relevante artikelen:

Schietpartij op het Tramplein, 1 gewonde, politie zoekt daders –

Purmerend – Omstreeks 10 voor half drie is er een schietpartij geweest op het Tramplein. Een politiehelikopter cirkelt boven de binnenstad. De Jaagweg is tussen het tramplein en de Boemenbuurt afgesloten. Getuigen hebben twee schoten gehoord. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Schietpartij Tramplein – 3 verdachten aangehouden –

Purmerend – De recherche heeft maandag 29 juni drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar het schietincident op de Gouw in Purmerend, waarbij op 14 juni een 24-jarige man ernstig gewond raakte. De drie verdachten, een 19-jarige Purmerender, een 22-jarige man uit West-Graftdijk en een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zitten vast voor …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.