11.7 C
Purmerend
zondag 26 mei 2024
HomePurmerendZaanstreek/Waterland: Een nieuwe noodverordening voor de gedeeltelijke lockdown

Zaanstreek/Waterland: Een nieuwe noodverordening voor de gedeeltelijke lockdown

Regionaal – Gisteravond kondigden minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge tijdens een persconferentie nieuwe coronamaatregelen aan. Het kabinet wil met de nieuwe maatregelen het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken.

De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober 2020 om 22.00 uur en gelden in ieder geval voor twee weken, misschien nog langer. De aangescherpte maatregelen zijn verwerkt in een nieuwe noodverordening voor de regio Zaanstreek-Waterland.

De belangrijkste nieuwe maatregelen in de noodverordening zijn:

  • Groepsvorming openbare plaats of buitenlucht: met niet meer dan 4 personen;
  • Samenkomst in gebouwen: max 30 personen per zelfstandige ruimte, mits 1,5 meter in acht kan worden genomen;
  • Bezoek binnenshuis: max 3 personen per dag;
  • Eet- en drinkgelegenheden worden gesloten, afhalen is wel toegestaan;
  • Verbod op evenementen;
  • Winkels sluiten uiterlijk om 20 uur met uitzondering van supermarkten;
  • Alcoholverbod na 20 uur voor verkoop, bezorgen en nuttigen in de openbare ruimte tot 07:00 in de ochtend;
  • Sporten mag buiten met max 4 personen, binnen max 30 personen mits anderhalve meter gehouden kan worden, kinderen tot en met 17 jaar zijn uitgezonderd. Publiek is bij sporten niet toegestaan. Wedstrijden zijn alleen toegestaan voor topsporters;
  • Sportkantines en kleedkamers zijn gesloten.

Eerder was ook sprake van een verbod op het bezit en gebruik van softdrugs tussen 22:00 uur en 07:00 uur maar hier is geen sprake meer van omdat dat in strijd bleek te zijn met het gedoogbeleid.

Download hieronder de noodverordening:

“Deze maatregelen hebben stevige impact op de samenleving en de economie. Maar om het virus in te dammen zullen we moeten ingrijpen op die plaatsen waar de kans om het virus op te lopen het grootst is en door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken. Deze stap is ingrijpend maar hard nodig nu de situatie zich de afgelopen weken heeft ontwikkeld van zorgelijk, naar ernstig en vervolgens naar zéér ernstig. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen houden en de basis hygiëneregels blijven volgen. Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”, geeft de Veiligheidsregio aan.

Relevant artikel:

Rutte: “Gedeeltelijke lockdown. De maatregelen gaan pijn doen.” –

Regionaal – “De maatregelen gaan pijn doen.”, zo begon de premier zijn ‘cruciale’ persconferentie naar aanleiding van het stijgende aantal coranabesmettingen. Hij sprak over een gedeeltelijke lockdown. Het kabinet wil met de nieuwe maatregelen het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. Rutte vertelde dat hij ook ervaring heeft met mensen die corona hebben, net als veel …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.7 ° C
12.8 °
10.6 °
79 %
1.8kmh
4 %
zo
19 °
ma
17 °
di
18 °
wo
17 °
do
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.