Purmerend

Sinterklaasintocht Purmerend gaat niet door

Purmerend – De Stichting Markstad had goede bedoelingen en besloot eerder om de sinterklaasintocht door te laten gaan, al zou dat dit jaar wel anders zijn. Sinterklaas zou op 15 november in een open bus een route van 31 kilometer door Purmerend gaan rijden.

In een interview met Mick Smits van RTV Purmerend laat burgemeester Bijl weten dat de intocht niet doorgaat. Dit heeft de burgemeester vandaag, in overleg met de voorzitter van de stichting Marktstad, besloten. De nieuwe coronamaatregelen zijn hier debet aan.

De burgemeester heeft veel signalen gekregen dat veel mensen van buiten Purmerend naar de stad zouden komen. Hij maakt zich zorgen over hoe het dan moet met de coronamaatregelen. “Ik heb geen zin om mensen uit elkaar te gaan duwen omdat er een optocht van Sinterklaas is en ik ben ook wel een beetje bang voor degene die een kort lontje hebben, die zich er niets van willen aantrekken.”

Het was voor de burgemeester een moeilijke beslissing. “Ik was zo blij met de creativiteit. Het is nu even te ingewikkeld.”

Sinterklaas zal uiteraard wel in Purmerend langskomen. In een uitzending op RTV Purmerend zal hij aan de kinderen uitleggen waarom het dit jaar allemaal anders loopt. Het exacte tijdstip van de uitzending volgt later.

Relevante artikelen:

Sinterklaasintocht gaat door, bustour door Purmerend –

Purmerend – De Sinterklaasintocht van Purmerend op zondag 15 november gaat door. De gemeente heeft de plannen van de organisatie goedgekeurd en de vergunning voor de bustour verleend. De organisatie laat op hun website weten dat ze druk bezig zijn met de organisatie van de intocht en dat er voldaan wordt aan de RIVM richtlijnen.

Bustour Sinterklaas op 15 november “een route van 31 kilometer door alle wijken van Purmerend” –

Purmerend – Dat Sinterklaas met een bus door alle wijken in Purmerend gaat rijden zodat iedereen een glimp van de goedheiligman kan opvangen was al bekend. Dat de route 31 kilometer wordt was nog onbekend. Langzaam maakt de Stichting Purmerend Marktstad steeds meer details bekend.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.