11.1 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendSinterklaasintocht Purmerend gaat niet door

Sinterklaasintocht Purmerend gaat niet door

Purmerend – De Stichting Markstad had goede bedoelingen en besloot eerder om de sinterklaasintocht door te laten gaan, al zou dat dit jaar wel anders zijn. Sinterklaas zou op 15 november in een open bus een route van 31 kilometer door Purmerend gaan rijden.

In een interview met Mick Smits van RTV Purmerend laat burgemeester Bijl weten dat de intocht niet doorgaat. Dit heeft de burgemeester vandaag, in overleg met de voorzitter van de stichting Marktstad, besloten. De nieuwe coronamaatregelen zijn hier debet aan.

De burgemeester heeft veel signalen gekregen dat veel mensen van buiten Purmerend naar de stad zouden komen. Hij maakt zich zorgen over hoe het dan moet met de coronamaatregelen. “Ik heb geen zin om mensen uit elkaar te gaan duwen omdat er een optocht van Sinterklaas is en ik ben ook wel een beetje bang voor degene die een kort lontje hebben, die zich er niets van willen aantrekken.”

Het was voor de burgemeester een moeilijke beslissing. “Ik was zo blij met de creativiteit. Het is nu even te ingewikkeld.”

Sinterklaas zal uiteraard wel in Purmerend langskomen. In een uitzending op RTV Purmerend zal hij aan de kinderen uitleggen waarom het dit jaar allemaal anders loopt. Het exacte tijdstip van de uitzending volgt later.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.1 ° C
11.7 °
10 °
81 %
0.9kmh
8 %
do
19 °
vr
21 °
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.