26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeBeemsterJonge ‘cyber agents’ uit Purmerend en Beemster gehuldigd

Jonge ‘cyber agents’ uit Purmerend en Beemster gehuldigd

Regionaal – Afgelopen maanden hebben 258 kinderen uit Purmerend en Beemster meegedaan aan Hackshield, een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. De maatschappij digitaliseert in toenemende mate. Economisch en maatschappelijk biedt dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of gedigitaliseerde vormen van criminaliteit.

Via dit spel werden kinderen opgeleid tot ware ‘cyber agents’ die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Het spel is ontwikkeld omdat digitale veiligheid vaak ontbreekt in de (digitale) opvoeding van kinderen en jongeren, terwijl hun leven zich steeds meer online afspeelt.
 
Het project liep van september tot december. In Purmerend hebben 241 junior cyber agents deelgenomen en staat daarmee 2e in de ranglijst van Noord-Holland (van de 25). In Beemster namen 17 junior cyber agents deel.
 
Vandaag werden de 6 junior cyber agents van Purmerend en Beemster met de meeste punten gehuldigd op het stadhuis in Purmerend. Burgemeester Don Bijl van Purmerend en burgemeester Karen Heerschop van Beemster reikten de certificaten uit tijdens een feestelijke gebeurtenis, met inachtneming van de coronamaatregelen. Meer informatie over Hackshield via joinhackshield.nl.

Relevant artikel:

Purmerend zoekt Cyber Agents: “Zorg dat de boeven geen kans hebben”


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.