8.9 C
Purmerend
maandag 20 maart 2023
HomeRegionaalKNMI geeft weeralarm af, code rood voor het hele land

KNMI geeft weeralarm af, code rood voor het hele land

Regionaal – Zondag is er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. Vanavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht en zondag overdag breidt de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land. 

Door de stevige oostenwind is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, mogelijk minder dan 500 m, en is het voor het gevoel snijdend koud.

In totaal valt er op veel plaatsen ongeveer 10 cm, in het (zuid)oosten lokaal 15 cm. In het noorden van het land en in Zuid-Limburg valt 2-5 cm. De meeste wind staat in de noordelijke helft van het land. In de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer komen zware windstoten voor van 75-90 km/u.

Er is groot gevaar op overlast en letsel door gladheid. Grote risico’s voor weggebruikers. Kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Heb je leuke plaatjes van acties in de sneeuw? Doe je ook weer de snowfacechallenge? Stuur die dan naar de redactie op [email protected] of via de WhatsApp knop links onderin. Zondagavond worden deze dan met naam gebundeld in een bericht.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ziet er heel mooi uit, deze zondag.
    Veel kindjes zien voor het eerst sneeuw en/of zitten op een slee.
    Sneeuwpret alom.
    Nu effe stoepje (ook dat stukje voor uw huis van de Gemeente) vegen en strooien, dan is het voor jong en oud te voet ook veilig(er) om een wandelingetje te maken.
    Veel sneeuwplezier al-le-maal!!

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,559VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
9.4 °
7.8 °
94 %
0.5kmh
100 %
ma
9 °
di
11 °
wo
11 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.