Regionaal

‘Avondklok verlengd, voortgezet onderwijs deels open, kappers onder voorwaarden open, winkelen op afspraak’

Regionaal – De avondklok wordt na 2 maart voor drie weken verlengd. Dat is volgens ingewijden de uitkomst van het Catshuisberaad van vandaag, meldt de NOS. Door de avondklok met drie weken te verlengen kan er op andere vlakken meer worden toegestaan, zo is de redenering van het kabinet.

De bedoeling is dat de kappers op 2 maart weer open mogen, al is het onder bepaalde voorwaarden, zoals alleen op afspraak en met triage om zeker te zijn dat de klant geen klachten heeft.

Ook de scholen in het voortgezet onderwijs gaan vanaf maandag 1 maart weer deels open. Leerlingen kunnen daar dan gemiddeld anderhalve dag in de week les krijgen. In het middelbaar beroepsonderwijs kunnen de scholen ongeveer een dag in de week open, zeggen ingewijden. Het hoger onderwijs blijft nog dicht. 

Ook wordt er aan gedacht om winkelen op afspraak mogelijk te maken. Aanstaande dinsdag zal het kabinet in een persconferentie de exacte details bekendmaken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Onder strenge voorwaarden versoepelingen in het vo en mbo.
    Onder strenge voorwaarden versoepelingen voor de kappersbranche.
    Onder strenge voorwaarden versoepelingen voor de winkels.

    Maar geen woord over mogelijke versoepelingen in de horeca.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: