Regionaal

Politie in actie, geen bekeuringen voor lichte overtredingen

Regionaal – Politieagenten schrijven vanaf maandagochtend 07:00 uur geen bekeuringen meer uit voor lichte overtredingen. Ze doen dat uit protest tegen de weigering van het kabinet om met een fatsoenlijk loonaanbod over de brug te komen. De actie (‘Voor bekeuren moet meer gebeuren’) is georganiseerd door de politiebonden NPB, ACP, ANPV en Equipe en kan worden beschouwd als de opmaat naar verdere acties.

De bonden roepen hun leden op de komende tijd zoveel mogelijk actiebonnen uit te delen. Dat wil zeggen: alleen nog bekeuringen uitschrijven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid, overtredingen van coronavoorschriften en snelheidsovertredingen. Het streven is dat in alle andere gevallen wordt volstaan met een waarschuwing en het aanbieden van een speciale actiebon met daarop informatie over dit vakbondsprotest.

Afgelopen december liepen de onderhandelingen over de lonen vast. De bonden willen een loonsverhoging van 2,5% in zestien maanden. Het aanbod van de werkgever is een verhoging van 1,3%.

Tijdens de eind oktober gestarte cao-onderhandelingen zijn de werkgever en de bonden het over een stuk of 25 andere verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden al zo goed als eens geworden. Alleen over een structurele verbetering op beloningsgebied bleek tot nu toe geen overeenkomst te bereiken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.