11.1 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
HomePurmerendRapper Ches uit Purmerend lanceert nieuw nummer - Vandaag

Rapper Ches uit Purmerend lanceert nieuw nummer – Vandaag

Purmerend – Beide zijn Purmerenders en zijn al bezig vanaf 2018 met muziek maken. Sinds begin vorig jaar hebben ze een eigen ‘independent’ platenlabel Le Fornia Records opgezet. Inmiddels hebben ze twee EP’s uitgebracht en binnenkort komt er een album uit waarvan er al twee nummers zijn uitgebracht. Bowie Hexspoor en Ches Vreeken willen Nederland gaan veroveren.

Waar Bowie vooral bezig is met produceren, mixen en masteren en promotie van het platenlabel zorgt Ches voor het geluid. Ches rapt de nummers aan elkaar. “Dat begon de middelbare school. Daar deed ik al rapbattles.”

Het nummer Vandaag is eind april uitgekomen. “Wij hadden dit idee begin april. Het moest een emotioneel nummer worden waar iedereen zich, na een jaar in de lockdown, in kon vinden. Het momentum was er want er werd versoepeld. Het is toch een moeilijke tijd geweest. Iedereen kan zich wel in dit nummer terugvinden.”, zegt Bowie.

In het nummer Vandaag wordt Ches bijgestaan door Ramona. “Wij hadden haar net leren kennen. In de toekomst zal Ramona zeker vaker terugkomen.” Toch horen we een autotune in het nummer. “Dat we autotune gebruiken heeft te maken met het versterken van je stem. Je moet echt wel kunnen zingen anders klinkt het niet.”

In de clip komt een stukje Purmerend terug, al is de clip bijna geheel in Amsterdam opgenomen. Zo wilde Ches dat het Rembrandtplein erin voorkwam. ” Ik heb daar gewerkt en het was altijd vol met mensen. Nu wilde ik een leeg Rembrandtplein laten zien. Dit nummer is ook een hart onder de riem voor de horeca.”

Eind mei verwachten Bowie en Ches dat ze klaar met een nieuw nummer – Alleen voor de Fam. “Er komt nog veel meer aan. Grote namen maar daar kunnen we nog niets over zeggen.”, besluit Bowie.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
9.5 °
94 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
7 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.