Purmerend

Openbaar toilet niet op de Koemarkt maar op de Schapenmarkt

Purmerend – De door de gemeenteraad gewenste openbare toilet op de Koemarkt gaat niet door maar wordt verplaatst naar de Schapenmarkt. Uitgangspunt hierbij was toegankelijkheid voor mindervaliden, een gedeelde verantwoordelijkheid met ondernemers en het feit dat een dergelijke faciliteit een positieve bijdrage levert aan de binnenstad. Leefbaar Purmerend, SP en Groenlinks dienden hierover in 2018 een motie in over een openbare toiletvoorziening op of rondom de Koemarkt.

De ondernemers van de Koemarkt, verenigd in de BIZ Koemarkt, en de VVE van de Markthal kan zich niet vinden in de plannen voor het plaatsen van een vast openbaar toilet op de Koemarkt. Wethouder Tijmstra: “Voor een toiletvoorziening die vierentwintig uur per dag beschikbaar moet zijn is een verzinkbaarmodel niet haalbaar op de Koemarkt. Daarom hebben we gezocht naar een andere invulling hiervoor, die recht doet aan alle wensen en gestelde kaders. Er is gekozen voor een vast model die geplaatst kan worden op de Schapenmarkt, achter het Jihlava-huis  en vierentwintig uur per dag beschikbaar is.”

Om bezoekers van de binnenstad te attenderen op deze openbare toiletvoorziening zal de gemeente borden plaatsten. Na marktonderzoek is de beste partij naar voren gekomen die een unit kan plaatsen die demontabel is. “Mocht de toiletvoorziening op deze locatie niet meer nodig zijn, bijvoorbeeld doordat een permanente voorziening meegenomen wordt in de ontwikkeling van de Schapenmarkt, kan deze op een andere locatie in Purmerend geplaatst worden.”

Gemeenteraad aan zet

“Indien de gemeenteraad dit wil bespreken vernemen we dat graag binnen 2 weken. Daarna zal de opdracht voor de toiletvoorziening gegeven worden. De levertijd bedraagt ongeveer veertien weken. De leverancier zal ook de benodigde vergunning aanvragen.”, besluit wethouder Tijmstra.

Relevante artikelen:Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.