7.7 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeBeemster24 sociale huurwoningen door Wooncompagnie in nieuwbouwplan De Keyser Middenbeemster

24 sociale huurwoningen door Wooncompagnie in nieuwbouwplan De Keyser Middenbeemster

Middenbeemster – In het nieuwbouwplan De Keyser in Middenbeemster is Wooncompagnie medio april gestart met de bouw van 24 beneden- en bovenwoningen. Deze sociale huurwoningen maken deel uit van deelplan 8 en zijn verdeeld over twee blokken. Aannemer KBK Bouw uit Volendam is voortvarend aan de slag: inmiddels zijn alle palen geslagen.

De woningen aan de Zwartbontstraat en Blaarkopstraat komen in een gevarieerde wijk te staan. In deelplan 8 worden 82 woningen gebouwd, waarvan Wooncompagnie 24 woningen gaat verhuren. De overige woningen betreffen koopwoningen, van semi-bungalows tot tussenwoningen. Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie: ‘De Keyser is een prachtig nieuwbouwplan in een nieuw stukje Middenbeemster. Iedereen is inmiddels doordrongen van het feit dat er een enorme behoefte aan woningen is, zowel in het koop- als huursegment. Door de mix aan woningen wordt deelplan 8 een mooie gevarieerde wijk met een diversiteit aan bewoners. Met de bouw van deze 24 sociale huurwoningen dragen we bij aan woningbouw daar waar de nood het hoogste is’.  

Betaalbare woningen

De ontwikkelaar van het plan is De Beemster Compagnie, de samenwerking tussen BPD Gebiedsontwikkeling en gemeente Beemster. ‘Het is positief dat in de huidige krappe woningmarkt er meer ruimte is om ook betaalbare woningen in het plan op te nemen. Met Wooncompagnie realiseren wij op diverse plekken in de regio woningen in onze gebiedsontwikkelingen’, aldus Martijn Hemmer van BPD. Wethouder Dick Butter van de gemeente Beemster vult hierop aan: ‘Het belang van betaalbaarheid staat centraal, en ook voor de juiste doelgroepen willen bouwen’.

Het architectonisch ontwerp van de 24 twee- en driekamerwoningen is van de hand van Boparai Architecten. De daken van de bovenwoningen worden allen voorzien van zonnepanelen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2022 hun woning betrekken.

Meer informatie op https://www.nieuwbouw-middenbeemster.nl



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,904FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.7 ° C
9.4 °
6.1 °
72 %
0.9kmh
99 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.