9.3 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
HomePurmerendHennepkwekerij in kelder op de Baanstee-Oost, burgemeester sluit pand voor 9 maanden

Hennepkwekerij in kelder op de Baanstee-Oost, burgemeester sluit pand voor 9 maanden

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 2 juni 2021 een drugspand aan de Impuls gesloten op bedrijventerrein de Baanstee. In het bedrijfspand in de Purmer-Noord was een volledige kelder aangelegd waarin een grote hennepkwekerij was ingericht. Er werden meer dan 350 planten aangetroffen. 

De kwekerij was illegaal aangesloten op de elektrakabel in de straat. Ook water voor de planten werd illegaal afgetapt. De omvang en professionaliteit van de kwekerij worden gezien als verzwarende omstandigheden. Daarom is ervoor gekozen het pand voor 9 maanden te sluiten in plaats van de standaard 6 maanden die gelden voor bedrijfspanden. De aangetroffen kelder is inmiddels weer dichtgestort. De kwekerij kwam aan het licht doordat er een opvallende henneplucht rond het pand hing. Meerdere ondernemers hadden daar melding van gemaakt.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor 9 maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.3 °
95 %
0.5kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.