15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeRegionaalAanvraag paspoort/identiteitskaart in heel Nederland niet mogelijk 29/7 tm 1/8

Aanvraag paspoort/identiteitskaart in heel Nederland niet mogelijk 29/7 tm 1/8

Regionaal – Gaat u in augustus op vakantie en heeft u in de planning om op het laatste moment een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart aan te vragen? Houd er dan rekening mee dat dat in heel Nederland niet mogelijk is tussen donderdag 29 juli en zondag 1 augustus. Dit geldt niet alleen voor aanvragen via gemeenten, maar ook voor (spoed)paspoorten bij ambassades en Schiphol.

Op maandag 2 augustus wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Deze kaart bevat onderander twee vingerafdrukken van de kaarthouder in de chip. Ook zal het BSN-nummer in een QR-code op de achterzijde van de kaart worden gedrukt. Dit nummer zal niet meer in de chip worden opgenomen.

Aanvragen die voor 12:00 uur op donderdag 29 juli volledig zijn ingediend kunnen nog worden behandeld. De meeste gemeenten kiezen er echter voor om ook op donderdagochtend al geen verzoeken tot een nieuwe aanvraag toe te staan.

Tijdens het overgangsweekend worden er updates uitgevoerd aan diverse systemen. Op maandag 2 augustus zijn deze weer operationeel en kunnen de reisdocumenten in nieuwe vorm worden aangevraagd.

Overigens blijft het tijdens het overgangsweekend nog wel mogelijk om een noodpaspoort via de Koninklijke Marechaussee te bemachtigen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.