Purmerendwonen

Eerste palen de grond in voor tijdelijke woningen aan de Verzetslaan

Purmerend – De eerste palen gingen deze week de grond in voor de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan. Het werk aan de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan leek al maanden stil te liggen, maar het terrein moest eerst bouwrijp gemaakt worden.

De grond heeft maanden nodig gehad om in te klinken om een goede basis te vormen voor de ondergrond van de tijdelijke woningen. De planning is dat vanaf 30 augustus de woningen worden geplaatst. Van 6 september tot 21 november worden de woningen afgebouwd.

Op de locatie worden 108 tijdelijke woningen gerealiseerd in drie bouwlagen en verdeeld over drie bouwblokken. De opzet is zodanig dat er voldoende mate van woon- en leefkwaliteit wordt geborgd. Rondom de woningen worden 76 parkeerplaatsen (inclusief ontsluiting) gerealiseerd. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door een nieuwe bomenrij. Groen staat ook binnen de rest van het plangebied centraal. Zo vindt het parkeren onder meer plaats op grasstenen.

Artist impression – Gemeente Purmerend

Voor wie zijn de woningen?

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor Purmerenders die met spoed een woning nodig hebben. Inwoners van Purmerend die minimaal zes maanden in Purmerend wonen of mensen die een maatschappelijke, sociale of economische binding met Purmerend hebben. De tijdelijke woningen kunnen voor maximaal twee jaar worden bewoond. Na de zomer maakt de gemeente Purmerend bekend hoe je je kunt inschrijven op deze woningen.

Kijk voor meer informatie op www.woneninpurmerend.nl/tijdelijkewoningen

Fotografie: Regio Purmerend

Relevante artikelen:
Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

 1. @Leo Hendriksen:
  Als er wordt doorgebouwd is het raadzaam om definitieve woningen te bouwen zonder beperkte woonduur.
  Een voorbeeld is bijv.de nieuwbouw aan het Drontermeer waar de “oude bewoners” vanaf het prille begin zich sterk hebben gemaakt voor definitieve bebouwing i.p.v. tijdelijke bebouwing.

 2. Goed initiatief, en nou doorbouwen, er zijn vast nog wel meer plaatsen waar dit soort blokken kunnen worden geplaatst.

 3. Mooi hoor maar:
  De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor Purmerenders die minimaal zes maanden in Purmerend wonen of mensen die een maatschappelijke, sociale of economische binding met Purmerend hebben. De tijdelijke woningen kunnen voor maximaal twee jaar worden bewoond. 

  En na die twee jaar??????

  2 jaar en ze staan vervolgens op de keien want de woningnood is echt niet opgelost binnen 2 jaar.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: