9.6 C
Purmerend
dinsdag 19 maart 2024
HomePurmerendProject de Looiers, fout in ontwerp toegangstrap

Project de Looiers, fout in ontwerp toegangstrap

Purmerend – Het complex is al gedeeltelijk opgeleverd en de eerste bewoners hebben al hun woning betrokken. In het ontwerp van de toegangstrap is echter een fout geslopen waardoor de trap teveel uitsteekt en veel te dicht bij de rijbaan komt. Voor de veiligheid heeft de gemeente een tijdelijke hekwerk geplaatst als afscherming tussen trap/trottoir en rijbaan

Doordat de trap teveel uitsteekt is het het trottoir te smal geworden, schrijft de gemeente Purmerend na vragen van de PvdA. Ook is de hellingshoek te steil en blijft er te weinig ruimte op het trottoir voor de voetgangers die de trap verlaten.

De gemeente laat weten dat op dit moment een onafhankelijk bureau de situatie beoordeelt en aan de hand daarvan zal worden gekeken welke oplossingen er zijn om de situatie veilig op te lossen. “De overdracht van de buitenruimte door de ontwikkelaar/aannemer naar de gemeente heeft nog niet plaatsgevonden en zolang de problemen niet zijn opgelost, zullen we de grond niet overnemen. Tot de overdracht heeft plaatsgevonden ligt de verantwoordelijkheid, juridisch gezien, bij de ontwikkelaar/aannemer.”

Fotografie: Regio Purmerend

Relevante artikelen:





Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Als je van de trap af valt ben je gauw beneden en je ligt meteen op de purmersteenweg daar mogen ze wel bewaking bij zetten

  2. Dat die trap zo beroerd op het trottoir en gevaarlijk dicht bij de rijbaan uitkomt, viel mij al een week of 7 geleden op.

    Heeft er:
    1. iemand zitten slapen bij de goedkeuring van de (bouw)aanvraag ?
    of
    2. heeft de uitvoerend aannemer fouten gemaakt?

    Als er iemand heeft zitten slapen bij de goedkeuring van de (bouw)aanvraag kost dat heel veel geld, waar de burger (weer) voor opdraait.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,839FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.6 ° C
10.1 °
8.4 °
81 %
2.7kmh
100 %
di
15 °
wo
14 °
do
11 °
vr
10 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.