Purmerend

Project de Looiers, fout in ontwerp toegangstrap

Purmerend – Het complex is al gedeeltelijk opgeleverd en de eerste bewoners hebben al hun woning betrokken. In het ontwerp van de toegangstrap is echter een fout geslopen waardoor de trap teveel uitsteekt en veel te dicht bij de rijbaan komt. Voor de veiligheid heeft de gemeente een tijdelijke hekwerk geplaatst als afscherming tussen trap/trottoir en rijbaan

Doordat de trap teveel uitsteekt is het het trottoir te smal geworden, schrijft de gemeente Purmerend na vragen van de PvdA. Ook is de hellingshoek te steil en blijft er te weinig ruimte op het trottoir voor de voetgangers die de trap verlaten.

De gemeente laat weten dat op dit moment een onafhankelijk bureau de situatie beoordeelt en aan de hand daarvan zal worden gekeken welke oplossingen er zijn om de situatie veilig op te lossen. “De overdracht van de buitenruimte door de ontwikkelaar/aannemer naar de gemeente heeft nog niet plaatsgevonden en zolang de problemen niet zijn opgelost, zullen we de grond niet overnemen. Tot de overdracht heeft plaatsgevonden ligt de verantwoordelijkheid, juridisch gezien, bij de ontwikkelaar/aannemer.”

Fotografie: Regio Purmerend

Relevante artikelen:Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Dat die trap zo beroerd op het trottoir en gevaarlijk dicht bij de rijbaan uitkomt, viel mij al een week of 7 geleden op.

  Heeft er:
  1. iemand zitten slapen bij de goedkeuring van de (bouw)aanvraag ?
  of
  2. heeft de uitvoerend aannemer fouten gemaakt?

  Als er iemand heeft zitten slapen bij de goedkeuring van de (bouw)aanvraag kost dat heel veel geld, waar de burger (weer) voor opdraait.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: