16.3 C
Purmerend
donderdag 11 juli 2024
HomePurmerendRaad van State veegt alle argumenten weg van bewoners, bouw appartementencomplex kan...

Raad van State veegt alle argumenten weg van bewoners, bouw appartementencomplex kan starten

Purmerend – De Raad van State heeft alle aangehaalde argumenten van tafel geveegd van enkele bewoners die het niet eens waren met de bouw van een appartementencomplex in het Wagenweggebied. Het gaat om 131 appartementen waarvan 26 sociale huurappartementen (Wooncompagnie) en 105 vrije sector huurappartementen bij de Toon Dupuisstraat in Purmerend.

Volgens de bewoners heeft de bouw van het appartementencomplex nadelige gevolgen voor hun woon- en leefklimaat en de waarde van hun woning. De bouwhoogte van 14 meter zou een probleem zijn alsmede het oppofferen van een stuk groenstrook. Hier was de rechter het niet mee eens. “Aan een geldend bestemmingsplan kunnen geen blijvende rechten worden ontleend. De gemeenteraad kan op grond van gewijzigde planologische inzichten en na afweging van alle betrokken belangen andere bestemmingen en regels voor gronden vaststellen.”

Over een eventuele waardevermindering van de woning zegt de rechter dat het aangevoerde geen aanleiding is voor de verwachting dat deze zodanig zal zijn dat de gemeenteraad bij de afweging van de belangen hieraan een groter gewicht had moeten toekennen dan hij heeft gedaan.

Verkeersstromen

Ook waren de bewoners bang dat bewoning van het complex zou leiden tot een toename van het verkeer op de Wagenweg en als gevolg van deze toename het risico op ongevallen zou toenemen. Hier ziet de rechter geen aanknopingspunten voor het oordeel dat met deze verkeersontwikkeling de verkeersdruk op de Wagenweg zodanig zal toenemen dat deze onaanvaardbaar wordt. Ook dit betoog faalde voor de rechtbank.

Parkeren

Een ander argument was dat er te weinig parkeerplekken zouden overblijven in het Wagenweggebied. “Zelfs indien alle parkeerplaatsen in het plangebied op enig moment bezet zijn dan is er naar verwachting nog voldoende parkeergelegenheid beschikbaar in de omgeving van het plangebied”, oordeelde de rechter na het betoog van de omwonden. Ook dit punt werd door de rechter van tafel geveegd.

De bouw van het appartementencomplex kan na deze uitspraak van de rechter beginnen. De volledige uitspraak van de Raad van State kunt u hier vinden.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
17.2 °
15 °
75 %
4kmh
87 %
do
19 °
vr
14 °
za
17 °
zo
19 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.