112Volendam

Brand in dak winkelcentrum Volendam, mogelijk veroorzaakt door vuurwerk

Volendam – In het dak van winkelcentrum Havenhof aan het Europaplein in Volendam is gisteravond brand ontstaan. Volgens de brandweer is de oorzaak vermoedelijk vuurwerk dat bij het winkelcentrum is afgestoken. Buurtbewoners zeggen dat de omgeving van het winkelcentrum al weken geteisterd wordt door vuurwerkoverlast.

Op een video, die rondgaat op sociale media, is te zien dat er brand in het plafond bij de ingang van het winkelcentrum is ontstaan. Getuigen zeggen tegen mediapartner NH Nieuws dat de ouders van de jongens op de beelden vervolgens de politie hebben gebeld. Op de beelden wordt gesproken van zwaar vuurwerk dat is afgestoken, ook zijn op de beelden jonge jongens bij de ingang van het winkelcentrum te zien.

Op onderstaande video die naar onze redactie is gestuurd is te zien hoe de brand mogelijk is ontstaan.

Video via Whats-App Regio Purmerend.

Het vuur werd rond 20.30 uur ontdekt. De brandweer rukte vervolgens uit met een handvol brandweerwagens. De hulpdiensten hebben het dak onderzocht op brandende delen en deze geblust. Bij de brand bij het winkelcentrum raakte niemand gewond.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Laat dat “mogelijk” maar achterwege.
    Kijk naar de filmpjes en zie wat er gebeurt net als de veroorzakers; ze stonden erbij en keken er naar.
    Het vuurwerk is de oorzaak.
    Mijn mening staat niet op zichzelf, op de Facebookpagina van Regio Purmerend wordt overeenkomstig gereageerd.
    Purmerend is geen haar beter: al weken wordt er vuurwerkoverlast ervaren.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: