18.1 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendBewoners Kanaalschans "extreem gevaarlijke situatie na herindeling parkeerplaatsen"

Bewoners Kanaalschans “extreem gevaarlijke situatie na herindeling parkeerplaatsen”

Purmerend – Bewoners van de kanaalschans zijn in de pen geklommen om hun beklag te doen bij de gemeente over de herindeling van de parkeerplaatsen aan de Kanaalschans. Volgens de bewoners wordt er door de gemeente, ondanks schriftelijke en persoonlijke gesprekken, niet adequaat actie genomen om de “extreem” gevaarlijke parkeersituatie op de Kanaalschans op te lossen. 

In de oude situatie bestond er op de Kanaalschans alleen parkeren in de lengterichting van de weg, het zogenaamde langsparkeren. In de nieuwe situatie is er sprake van schuin in parkeren maar dat lijkt, volgens de bewoners, tot problemen en gevaarlijke situaties te leiden.

Zo kunnen de auto’s door de beperkte rijbaanbreedte van de weg niet meer in 1 keer ingeparkeerd worden. Auto’s moeten nu meerdere keren steken om in het vak te komen. “Vooruit inparkeren is nagenoeg niet mogelijk. Door het meerdere keren steken met de auto’s tijdens het parkeren worden bewoners geconfronteerd met extra uitlaatgassen.”, schrijven de bewoners. “Doordat de Kanaalschans verkeer heeft in twee richtingen, is er een zeer gevaarlijke situatie ontstaan ten aanzien van het zien van overig verkeer bij het in- en uitrijden van de parkeerplaatsen. De kans op aanrijdingen is daardoor significant hoog.”

Tekst gaat verder onder foto

Fotografie: Regio Purmerend

Wat de bewoners ook niet begrijpen is dat er door het schuinparkeren er maar een beperkte ruimte achter de auto aanwezig is – aan de zijde van de kade – waardoor er een zeer gevaarlijke situatie is ontstaan ten aanzien van valgevaar in het kanaal. “Zeker voor senioren is het onmogelijk om zelfstandig uit het kanaal te komen. De kans op verdrinking is aanwezig.”

Extreem glad

De parkeerplaatsen zijn gemaakt van standaard betonklinkers met een gladde bovenkant die tijdens vorst en gladheid extreem glad zullen worden. “Het risico op het in het kanaal glijden van auto’s met bestuurders tijdens het inparkeren is hoog te noemen. Zeker met de winter op komst wordt het risico op ernstige ongevallen onvermijdbaar, er is een groot veiligheidsprobleem.”

Tekst gaat verder onder foto

Fotografie: Regio Purmerend

Ontwerpfouten

De bewoners vinden dat er ontwerpfouten zijn gemaakt en concluderen dat er niet voldoende naar hun is geluisterd en dat daardoor er een extreem gevaarlijke situatie op de Kanaalschans is ontstaan. “Als bewoners voelen wij ons door uw medewerkers geschoffeerd, gepasseerd en onheus bejegend. Naar onze mening is de beste oplossing voor de veiligheid en het klimaat om de situatie van langsparkeren op de Kanaalschans te herstellen.”

Inmiddels heeft de gemeente de brief van de bewoners in behandeling genomen.

Fotografie: Regio Purmerend


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19 °
17.2 °
92 %
2.2kmh
96 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.