15.6 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendMcDonald’s en Gemeente Purmerend slaan handen ineen voor een schone omgeving

McDonald’s en Gemeente Purmerend slaan handen ineen voor een schone omgeving

Purmerend – De gemeente Purmerend en McDonald’s restaurant Purmerend hebben een convenant ondertekend om zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken. Zwerfafval is McDonald’s een doorn in het oog en daarom zet zij al jaren in op een structurele en gemeenschappelijke aanpak om het aandeel zwerfafval afkomstig van de restaurants terug te dringen. Het convenant met de gemeente vormt hierin een belangrijke nieuwe stap, waarmee de aanpak van zwerfafval nog verder wordt uitgebreid.   

Als goede buur wil McDonald’s bijdragen aan een schone omgeving. Daarom is McDonald’s met gemeenten en buurtbewoners in heel Nederland in gesprek om de gezamenlijke aanpak verder te ontwikkelen en afspraken te maken over het schoonhouden van de omgeving. Deze week zette het McDonald’s restaurant Purmerend samen met de gemeente een belangrijke stap: het tekenen van een convenant om samen zwerfafval te bestrijden. Dagelijks ruimt het restaurant al het zwerfafval op het eigen terrein en binnen een straal van 150 meter daaromheen op. Met het tekenen van het convenant gaat McDonald’s nu ook zorg dragen voor het verwijderen van zwerfafval in andere gebieden buiten het eigen terrein.

“Wij vinden een schone leefomgeving in Purmerend belangrijk”, aldus wethouder Eveline Tijmstra. “Onze medewerkers in de wijken doen er samen met de vele vrijwilligers in de stad veel aan om de stad schoon te houden. We zijn blij dat we met dit convenant de aanpak van zwerfafval samen met McDonald’s tot een gezamenlijk doel stellen.” De gemeente stelt daarbij kosteloos de benodigde afvalbakken beschikbaar. Daarnaast heeft McDonald’s om zwerfafval tegen te gaan ook meer bakken op het eigen terrein en op de naastgelegen carpoollocatie geplaatst.

“We zijn heel blij om deze volgende stap te zetten met de gemeente”, zegt Cees Loots, Restaurant Manager McDonald’s Purmerend. “Het schoonhouden van de omgeving is iets waar onze Crew zich elke dag opnieuw hard voor inzet. We nemen dit serieus, zo hebben we begin dit jaar een mobiele afvalzuiger aangeschaft voor nog grondigere reiniging. Met het tekenen van het convenant wordt dit nog eens extra onderstreept, waarbij het natuurlijk mooi is dat Purmerend ook het thuisfront is van de Zwerfinator.” 

Thuisbasis van de Zwerfinator

Ook Dirk Groot, beter bekend als de Zwerfinator, is verheugd over het convenant: “Het is goed te zien dat McDonald’s dit serieus neemt. Ik heb afgelopen jaren voor McDonald’s onderzoeken gedaan bij McDrives door het hele land en door een soortgelijke aanpak zag ik bij een aantal McDrives het zwerfafval spectaculair afnemen.

De data die ik rond die McDrives heb verzameld waren de basis voor een gerichte en effectieve aanpak. Voor gemeente Purmerend heb ik ook veel data verzameld, dus dat moet hier ook lukken. Daar bovenop zit er steeds minder plastic in het zwerfafval van McDonald’s, er worden zo mooie stappen de goede kant op gezet.”

Samen meer doen voor minder afval

Op samenmeerdoenvoorminderafval.nl kunnen geïnteresseerden meer lezen over wat McDonald’s iedere dag doet aan het verminderen en verwerken van (zwerf)afval, wat er gebeurt met het ingezamelde afval en hoe door middel van nascheiding het afval gerecycled kan worden tot andere materialen. Momenteel is 85 procent van de productverpakkingen die McDonald’s in Nederland gebruikt gemaakt van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde materialen. In 2025 wil McDonald’s dat 100% van de productverpakkingen van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde materialen zijn gemaakt.

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Gewoon sluiten, deze tokkie trekpleister, in ieder geval in de late avond- en nachturen. Er gebeurt geen goeds op dat parkeerterrein en in de wijken daaromheen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.6 ° C
16.7 °
15 °
80 %
2.2kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.