16.2 C
Purmerend
vrijdag 22 september 2023
HomePolitiek4 partijen zeggen lijsttrekkersdebat vanavond af: "Het verplichten van een QR-code is...

4 partijen zeggen lijsttrekkersdebat vanavond af: “Het verplichten van een QR-code is hier tegen de wet”

Purmerend – Niet alle partijen zullen deelnemen aan het lijsttrekkersdebat van vandaag in H20. Een aantal dagen geleden werd het bij de gemeente Purmerend duidelijk dat de producent van het debat een QR-code voor alle deelnemers verplicht stelt. PVV, PB21, FvD en Lijst Van Damme hebben laten weten het hier nadrukkelijk niet mee eens te zijn. Zij hebben hun deelname aan het debat afgezegd.

Tijdens evenementen is onder bepaalde omstandigheden een QR-code of een negatieve test verplicht gesteld. Dat geldt niet voor onder andere TV-opnamen en bijeenkomsten van volksvertegenwoordigers. Dit soort bijeenkomsten valt niet onder de noemer entertainment. Een woordvoerder van de gemeente zegt te betreuren dat de eis van de producent pas aan het licht kwam.

We hebben dit te laat met elkaar besproken. De producent vond het totaal logisch en wil zijn personeel beschermen. Wij vonden het totaal logisch dat er niet om gevraagd wordt. We betreuren dat het op deze manier is ontstaan.

WOORDVOERING GEMEENTE PURMEREND

PVV-lijsttrekker Moinat kwam gisteren als eerste met een persbericht naar buiten. ‘De PVV doet dan ook niet mee aan de ongewenste tweedeling die door de producent wordt gecreëerd door plotseling deze eis te stellen’, stond onder andere te lezen.

Ook de andere drie partijen delen deze mening. PB21: “Wij begrijpen dat er drie partijen niet meedoen met het debat. Wij sluiten hier bij aan vanuit collegialiteit. Dat de producent de spelregels opeens verandert begrijpen wij niet. We nemen de gemeente echter niets kwalijk. We doen dit echt uit solidariteit.”

Ook voor FvD en Lijst Van Damme is dit een duidelijke reden om niet mee te doen met het debat. “Een aantal grote landelijke partijen toont geen ruggengraat”, vult Forum lijsttrekker Pardoen aan. Van Damme overweegt nog om digitaal in te bellen en met een verklaring te komen.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,613FansLike
2,500VolgersVolg
1,620VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.2 ° C
17.8 °
14.4 °
76 %
4.5kmh
100 %
vr
16 °
za
16 °
zo
19 °
ma
19 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.