20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
Home112Stomdronken achter het stuur: rijontzegging van 3 jaar en 240 uur taakstraf...

Stomdronken achter het stuur: rijontzegging van 3 jaar en 240 uur taakstraf voor ongeval bij Jan Blankenbrug

Purmerend / Alkmaar – De 33-jarige M.G. is door de rechtbank Alkmaar veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een deels voorwaardelijke rijontzegging van 3 jaar. De rechtbank acht bewezen dat M.G. op 13 november 2020 stomdronken in een bedrijfsbusje zat en daardoor een ongeluk veroorzaakte op de kruising bij de Jan Blankenbrug.

Bij het ongeval klapte M.G. op een personenauto met daarin een moeder en haar twee kinderen. Ten gevolge van het roekeloze rijgedrag van M.G. hebben de moeder en haar 15-jarige dochter letsel opgelopen. De andere dochter kwam met de schrik vrij.

De rechtbank acht bewezen dat M.G. roekeloos heeft gehandeld door stomdronken (4 x de toegestane hoeveelheid) achter het stuur plaats te nemen. M. kwam die dag van zijn werk, negeerde een rood stoplicht en reed meer dan 20 kilometer per uur harder dan toegestaan. Door het negeren van het rode licht en harder te rijden dan toegestaan klapte M. met zijn bedrijfsbus op de personenauto met de inzittenden. De personenauto werd zo’n 20 meter meegesleurd door de bedrijfsbus.,

Uit de slachtofferverklaring die de moeder ter zitting heeft voorgelezen blijkt dat het ongeluk zowel fysiek, als psychisch een grote impact heeft gehad op haar en haar dochters. Zij is nog altijd angstig als zij deelneemt aan het verkeer, en heeft zij ook angst als haar naasten zich in het verkeer bewegen. Dit geldt ook voor haar jongste dochter die getuige was van het ongeluk. Het slachtoffer heeft nog steeds last van fysieke klachten als gevolg van het ongeval en het is de vraag of zij ooit weer als voorheen kan functioneren.

De rechtbank oordeelde dat M.G. zich als bestuurder van een bestelbus roekeloos heeft gedragen. “Onder invloed van een forse hoeveelheid alcohol heeft M. binnen de bebouwde kom veel te hard gereden, door rood licht gereden en heeft vervolgens een andere auto aangereden. M. heeft met zijn handelen het op alle fronten laten afweten als verantwoordelijk verkeersdeelnemer waarin men zowel de eigen veiligheid als die van anderen te allen tijde serieus dient te nemen.”

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. M.G. stapt met 4 x de toegestane hoeveelheid) achter het stuur, negeerde een rood stoplicht en reed meer dan 20 kilometer per uur te hard.
  En M.G.ramt met zijn dronken kop een personenauto met daarin een moeder en haar twee kinderen Resultaat; 2 fysieke gewonden en 3 slachtoffers met een geestelijk trauma.

  En wat krijgt die dwaas nu effectief opgelegd:
  -240 uur taakstraf
  -het onvoorwaardelijke deel van de opgelegde rijontzegging
  En wat krijgt-ie als-ie nog een keer “stout” is:
  – gevangenisstraf van 3 maanden (=voorwaardelijk opgelegd).
  – rijontzegging van 3 jaar (=nu deels voorwaardelijk opgelegd).

  Typisch de Nederlandse Rechtspraak; die lult alles recht wat krom is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.