20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendKindervrijmarkt op bevrijdingsdag in de Purmer-Zuid

Kindervrijmarkt op bevrijdingsdag in de Purmer-Zuid

Purmerend – Op donderdag 5 mei a.s. vindt ter gelegenheid van bevrijdingsdag een kindervrijmarkt in wijkpark De Driegang plaats. De vrijmarkt is een groot spektakel waar kinderen hun overtollige spulletjes aan de man brengen en nieuwe speeltjes in de wacht slepen. 

Afgelopen twee jaar kon de vrijmarkt helaas niet doorgaan vanwege de corona maar in 2019 waren er naar schatting ongeveer 7.500 bezoekers die in onderhandeling gingen met de bijna 450 jonge kooplieden die hun handel ten toon hadden gespreid in het park.

De ervaring leert dat rond 6.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn. 

Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Handelaren en partijgoederen zijn niet toegestaan. Evenmin als de verkoop van eten en drinken.


Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is deze dag geopend voor een warme kop koffie of thee en tegen de middag is er ook een hapje of een snack verkrijgbaar. Stichting Kinderopvang Purmerend is bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatie team en andere leuke dingen. SPURD Sport & Spel is aanwezig met een groot springkussen. In het park is ook een kindercarrousel opgesteld. 

Het evenement heeft in 2017 de Duurzaamheidsprijs Evenementen van de gemeente Purmerend gewonnen. Bewust hergebruik, afvalbeheer en het gebruik van duurzame materialen hebben een belangrijke plek in de kindervrijmarkt.

Omdat het dit jaar wel heel duidelijk is geworden dat vrijheid niet zo vanzelfsprekend is, met een oorlog binnen de grenzen van Europa, wordt er ook baby- en kinderkleding en speelgoed voor de kinderen in Oekraïne ingezameld. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend verleent ondersteuning. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.