18.9 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeRegionaalCBR: Extra wachttijd als je zakt voor je rijbewijs

CBR: Extra wachttijd als je zakt voor je rijbewijs

Regionaal – Het CBR komt met nieuwe maatregelen om de wachttijden naar beneden te brengen. Kandidaten die twee keer zakken voor hun rijexamen kunnen op z’n vroegst na 15 weken weer afrijden. Ook als je één keer gezakt bent voert het CBR een minimale wachttijd in. Dan moet je 4 weken wachten voordat je herexamen mag doen.

Jan Kok van Rijschool Mirrer uit Purmerend geeft aan dat het belangrijk is dat kandidaten goed voorbereid aan het examen beginnen, waardoor de kans op slagen veel groter is. “Dit kan ook betekenen dat je meer lessen nodig hebt. Per kandidaat kan dit verschillen. Sommige hebben 20 lessen nodig anderen 50. Dit gaat altijd in overleg met de kandidaat.”

“Er zijn rijscholen die maar kandidaten blijven aanmelden en hiermee voor het verdienmodel gaan. Bij deze ‘cowboys’ ligt het slagingspercentage rond de 30%. Hierdoor ben je uiteindelijk veel meer geld kwijt.”, zegt Jan.

Hij vindt dat het CBR zijn zaken niet op ‘orde’ heeft. “Het slagingspercentage is al 20 jaar rond de 50%. Niet iedere kandidaat is hetzelfde. Het is de schuld van het CBR dat dit probleem van de lange wachttijden is ontstaan. Die moeten de ‘cowboys’ aanpakken.”

Volgens Jan mag je best een keer falen. “Rijschool Mirrer zit door de goede voorbereiding en echte persoonlijke aandacht ruim boven het gemiddelde.” Hij vindt het dan ook jammer dat de goede rijscholen door de nieuwe maatregel van het CBR worden getroffen. “Het kaf moet van het koren gescheiden worden.”

Met de nieuwe maatregel wil het CBR bereiken dat jongeren kiezen voor een goede rijopleiding met voldoende lessen en een zorgvuldige voorbereiding. “Bij een goede examenvoorbereiding slagen meer kandidaten in één keer, en zijn er dus minder examenplekken nodig voor herexamens”, redeneert het CBR.

De maatregelen van het CBR gaan op 1 september in.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Oké, afrijden als je rijden hebt geleerd door voldoende rijlessen te hebben gehad is een terecht punt.
  Dat is aan de rij-instructeur én de leerling.
  Laten we wel zijn; niemand wil rijden als de kandidaten bij De Slechtste Chauffeur van Nederland die trouwens allemaal het felbegeerde papiertje van het CBR hadden gekregen………..
  Maar een “straf” krijgen in de vorm van extra wachttijd omdat je gezakt bent is idioterie.
  Die “straf” krijg je nl.al door de examenkosten.

  Maar een (extra) wachttijd???
  Is dat een wonderwoord bij beleidsmakers???

  Wachttijd voor gezondheidszorg, mede veroorzaakt door m.n. de giga-bezuinigingen begin deze eeuw.
  Wachttijd voor een (sociale) huurwoning, mede veroorzaakt door m.n. het leggen van verkeerde prioriteiten.
  Wachttijd voor het het rijexamen, m.n. veroorzaakt door het CBR.
  Wachttijden op Schiphol, m.n. veroorzaakt door wegbezuinigd personeel.
  Etc. Etc.

  Mensen wachten hedentendage meer en meer.
  Maar als die mensen hun beklag doen moeten ze, volgens de dames en heren aan het roer, niet zeuren (of populair gezegd: zeiken)…………

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.9 ° C
20 °
17.8 °
67 %
0.9kmh
60 %
wo
21 °
do
20 °
vr
22 °
za
21 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.