22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendAdvocaat Purmerender neemt stelling: "Burgemeester Bijl misbruikt bevoegdheden om inwoner (politiek) het...

Advocaat Purmerender neemt stelling: “Burgemeester Bijl misbruikt bevoegdheden om inwoner (politiek) het zwijgen op te leggen”

Purmerend – Namens een politiek actieve Purmerender is er door zijn advocaat een verzoek tot gegevens ingediend bij de Hoofdofficier van Justitie. Zijn advocaat deed hiertoe eind augustus een verzoek bij het Openbaar Ministerie. Zijn cliënt zou stelselmatig en onrechtmatig worden geobserveerd in opdracht van burgemeester Don Bijl.

De brief, die in handen is van Regio Purmerend, is naast een officieel verzoek om gegevens, ook een zogenoemd klaagschrift. Tevens zal er op korte termijn een officiële klacht worden ingediend bij de Commissaris van de Koning in Noord-Holland.

De inwoner is politiek actief voor Groep Hop Purmerend en zou door de burgemeester politiek ‘monddood’ gemaakt zijn rondom het moment van de verkiezingen. “De burgemeester zou opdracht aan burgers hebben gegeven om door middel van stelselmatige observatie cliënt en zijn familie door camera’s te observeren.”, zo stelt de advocaat in de brief. “De burgemeester gebruikt daarbij de politie als middel om vervolgens cliënt te intimideren, waarbij de politie vaak langs het huis van cliënt rijdt en te pas en te onpas boa’s bij het huis verschijnen en daarbij (kennelijk) rapporteren aan de burgemeester.” Volgens de advocaat wordt hiermee door de burgemeester het strafrecht omzeild, om zijn cliënt politiek het zwijgen op te leggen. “Van bovenstaande is het bewijs aanwezig en desgevraagd beschikbaar.”

“Nu cliënt politiek actief is te Purmerend binnen de ‘Groep Hop’ en momenteel weer wordt uitgenodigd om te worden geïnterviewd etc., lijkt de druk weer te worden opgevoerd om hem financieel/juridisch/strafrechtelijk politiek ‘monddood’ te maken. Daarbij verneem ik van cliënt dat er meerdere (voormalige) politieagenten politiek actief zouden zijn, die de middelen en de toegang tot politiesystemen hebben om hem het (politieke) leven onmogelijk te maken.”

Misbruik van bevoegdheden

“Tot op de dag van vandaag is er stelselmatig cameratoezicht op de woning van cliënt. Daarbij zouden er beelden en geluidsopnames door burgemeester Bijl zijn gebruikt in bestuursrechtelijke zin. Het feit dat daarbij de burgemeester toch de beelden (en geluid) van camera’s die gericht zijn op de tuin van client gebruikt voor bestuursrechtelijke en/of strafrechtelijke doeleinden, gaat verre voorbij aan het betamelijke.”

De advocaat wil nu namens cliënt inzage in alle documenten en dossiers, zoals alle geregistreerde meldingen van de boa’s en alle bevragingen uit de politiedossiers. Ook wil de advocaat dat afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie hier naar gaat kijken omdat de politiesystemen onrechtmatig – al dan niet voor politiek gewin – zouden zijn gebruikt. Bovendien zal er door de advocaat een klacht over dit handelen worden ingediend bij de commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Voormalig raadslid

Ook een voormalig raadslid zou korte lijntjes met de burgemeester hebben gehad om zo de politiek actieve inwoner van Purmerend de mond te snoeren. Zo zou het raadslid op oudejaarsdag een klacht bij de politie hebben ingediend over geluidsoverlast waarna de burgemeester de inwoner een dwangsom heeft opgelegd. “Uit niets blijkt dat de daarbij behorende geluidsoverlast objectief zijn vastgesteld, dan wel feitelijk zijn bepaald.”

De advocaat van de politiek actieve inwoner kan er niets anders van maken dat de burgemeester zijn bevoegdheden heeft misbruikt om zijn client het (politieke) leven zuur te maken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. Hou je hart maar vast een D66 (dictator66) komt eraan, deze partij sloopt dit land, Purmerend zal snel een fiets gemeente worden….en daarna een belastingplaatje voor op je fiets.

 2. Het is niet de eerste keer dat er aangifte wordt gedaan tegen een Burgemeester: een raadslid uit Nissewaard deed het al eerder.
  Alleen al de schijn van ‘het misbruiken van bevoegdheden’ vind ik kwalijk.
  Ik weet dat het gebeurt, niet alleen bij de Overheid.

  Als het waar (=bewezen verklaard) is dan mag een burgemeester m.i. nooit en te nimmer meer een openbare functie vervullen en zal het de persoon sieren om publiekelijk excuses te maken.

  Ik zal de ontwikkelingen m.b.t. Purmerend op de voet volgen.

 3. Als dit waar is, dan zitten er bij ons in die gemeenteraad toch wel een stelletje stakkers. Mijn hemel, dit moet een stad besturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.