19.6 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendOekraïense vluchtelingen verhuizen van tijdelijke woningen Verzetslaan naar De Koog

Oekraïense vluchtelingen verhuizen van tijdelijke woningen Verzetslaan naar De Koog

Purmerend – Op bedrijventerrein De Koog staat het voormalig schoolgebouw van het Horizon College. Dit gebouw staat op dit moment leeg. Binnenkort gaat de gemeente dit pand verbouwen tot appartementen voor Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen die nu tijdelijk op de Verzetslaan wonen, verhuizen straks naar deze locatie zodat de woningen op de Verzetslaan weer ingezet kunnen worden voor inwoners van Purmerend, die om wat voor reden dan ook binnen een korte periode een andere woning nodig hebben.

De gemeente heeft sinds de start van de oorlog in Oekraïne veel vluchtelingen uit dat land opgevangen. De ervaring van de andere locaties nemen we mee in de verbouwing van deze locatie. Burgemeester Don Bijl: ‘Ik ben blij dat we deze locatie in kunnen zetten voor de Oekraïense vluchtelingen en hiermee ook weer ruimte maken voor spoedzoekers op de Verzetslaan. We weten allemaal niet hoe lang de oorlog in Oekraïne gaat duren. Het pand is nu voor een periode van 2 jaar beschikbaar voor deze Oekraïense vluchtelingen. Als het nodig is, kan dit met 2 jaar worden verlengd. Mocht de opvang van Oekraïense vluchtelingen niet meer nodig zijn, dan kunnen we het pand inzetten voor andere doelgroepen.’

Verbouwing pand

Om de vluchtelingen straks op een fijne plek te kunnen opvangen, is een verbouwing nodig. Het pand is nu ingericht als schoolgebouw. In het voormalige roc-gebouw komen 27 appartementen met een eigen badkamer en keuken. De aannemer start deze maand met de verbouwing. De vluchtelingen zullen naar verwachting voor het einde van het jaar naar de Van IJsendijkstraat verhuizen. De kosten voor de verbouwing en de opvang worden volledig gedekt door de Rijksoverheid. De inzet als opvanglocatie levert geen hinder op voor de voorgenomen gebiedsontwikkeling in De Koog of de mogelijke herontwikkeling van het pand zelf.

Verantwoordelijkheid

De oorlog in Oekraïne heeft de wereld opgeschud en raakt ons allemaal. De gemeente leeft mee met iedereen die hierdoor getroffen wordt. Voor de gevolgen van de oorlog dragen we allemaal verantwoordelijkheid. Vanuit de gemeente is er opvang voor vluchtelingen. Ook vangen tientallen gastgezinnen familieleden, kennissen en andere mensen op. Samen met maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties (landelijk en uit de buurt) organiseert de gemeente ondersteuning.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Op de van Ijsendijkstraat mag niet gewoond worden volgens het bestemmingsplan.

    Op woensdag 19 mei 2021 (en eerder in oktober 2019) vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van de bedrijventerreinen aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend.
    Bij deze controle is onder andere illegale bewoning geconstateerd in meerdere panden.

    Om de vluchtelingen straks op de Van Ijsendijkstraat te kunnen opvangen, is een verbouwing nodig en een wijziging van het bestemmingsplan: voor geen van beiden is de aanvraag gepubliceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,962FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.6 ° C
20.6 °
18.3 °
84 %
1.2kmh
68 %
zo
24 °
ma
23 °
di
20 °
wo
20 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.