17.3 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendStatushouders in Van der Valk hotel Purmerend verblijven daar tot eind februari...

Statushouders in Van der Valk hotel Purmerend verblijven daar tot eind februari 2023

Purmerend – De statushouders die in het Van der Valk hotel zijn neergestreken vanaf begin september verblijven daar tot eind februari 2023. Eerder liet een woordvoerder van Van der Valk aan Regio Purmerend weten dat de keten het hotel voor een jaar beschikbaar stelt. Nu is er volgens het COA, sprake van zeven maanden.

De bewoners zijn vooral statushouders en nareizigers. Nareizigers zijn familieleden die het gezinslid dat al een verblijfsvergunning heeft, zijn nagereisd. In het hotel is ruimte voor 80 gasten. Eind augustus werden raadsleden verrast met het nieuws. Het proces rondom het aangaan van de verhuurovereenkomst tussen Van Der Valk Purmerend en het COA liet te wensen over.

PVV en GBP hadden een extra debat aangevraagd over de huurovereenkomst die het COA had afgesloten met Van der Valk. De gemeente gaf toen aan het jammer te vinden zo laat op de hoogte te zijn gesteld, maar dat ze nu proberen mee te denken om zo een stukje regie terug te krijgen. “Maar we hadden liever aan de voorkant van het proces gezeten.” Omwonenden gaven een dag later aan Regio Purmerend aan dat ze al eerder op de hoogte waren.

De meeste partijen wilden liever eerder door het COA te zijn ingelicht over de op stapel zijnde plannen om statushouders onder te brengen in het hotel in de Beemster. Toch was er een overwegend positief geluid te horen. De meerderheid van de partijen waren blij dat er kan worden bijgedragen om de druk op AZC’s en de aanmeldlocatie te verlichten.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Dit lees ik op de site van het COA;
  Hotel- en accommodatieregeling (HAR)
  Statushouders in een azc die op definitieve huisvesting wachten, kunnen via de HAR alvast tijdelijk in hun toekomstige gemeente gaan wonen.
  Onder verantwoordelijkheid van de gemeente krijgt een statushouder tijdelijk onderdak in bijvoorbeeld een hotel of recreatiewoning, totdat er definitieve huisvesting beschikbaar komt. Statushouders die binnen de HAR naar de gemeente verhuizen, keren niet terug naar de COA-opvang. Zo kunnen zij ook eerder starten met hun inburgeringstraject.
  Lees verder op: https://www.coa.nl/nl/hotel-en-accommodatieregeling-har

  Voor 80 gasten (statushouders en nareizigers) zijn al gauw, om te beginnen, 25-30 woningen nodig.
  Ik vraag mij af: waar dan en hoe dan?????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.3 ° C
19 °
15.5 °
65 %
4.5kmh
70 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.