18.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendStichting vrienden van het Beusebos onderscheiden vanwege inzet voor natuur en leefomgeving

Stichting vrienden van het Beusebos onderscheiden vanwege inzet voor natuur en leefomgeving

Purmerend – Stichting Vrienden van het Beusebos heeft afgelopen zondag de ‘Onderscheiding voor Mededogen’ ontvangen voor hun inspanningen om het Beusebos te behouden. Het bos in de buurt van Purmerend wordt bedreigd door de vestiging van een Van der Valk-hotel, maar de stichting blijft strijden voor het behoud van deze groene oase.

Penningmeester Martien Roelofs nam de onderscheiding in ontvangst uit handen van Jaap Hollebeek, lid van Provinciale Staten en de nummer 2 voor de Partij voor de Dieren bij de verkiezingen van 15 maart aanstaande. Tijdens de uitreiking werd er ook aandacht besteed aan de beschermde en bedreigde dieren en planten in het Beusebos.

De uitreiking van de onderscheiding vond plaats tijdens de veertiendaagse Team Planet Estafette van de Partij voor de Dieren Noord-Holland. Tijdens deze estafette wordt er aandacht gevraagd voor de leefbaarheid van de provincie en de staat van natuur, waterkwaliteit en klimaat. Bij elke etappe wordt er een Onderscheiding voor Mededogen uitgereikt aan een Noord-Hollandse organisatie, ondernemer of inwoner die zich inzet voor de bescherming van de natuur, dieren en de planeet.

Hollebeek prees de Vrienden van het Beusebos voor hun blijvende inzet en agendering van de bedreiging van het Beusebos. Hij vindt het onvoorstelbaar dat dit bijzondere stukje natuur dreigt te verdwijnen voor bebouwing, terwijl er genoeg bedrijventerreinen rondom Purmerend zijn waar best nog wel plaats is voor een hotel. Zeldzame dieren zoals de boommarter en baardvleermuis vinden een leefgebied in het Beusebos en het behoud van deze groene oase is dan ook van groot belang voor de natuur en de inwoners.

De uitreiking van de onderscheiding aan de Vrienden van het Beusebos benadrukt het belang van natuurbehoud en de strijd tegen bebouwing op groene locaties. De Partij voor de Dieren blijft zich inzetten voor de bescherming van de natuur in Noord-Holland en roept op tot meer bewustwording van het belang van natuurbehoud.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. De ultieme plek voor echte/definitieve woningen: wonen in het groen, aldanniet d.m.v. gestapelde bouw.
    Leuk voor de woningzoekenden die nu links en rechts worden gepasseerd en na jaren op de wachtlijst nog geen zicht hebben op een betaalbaar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.6 ° C
20 °
16.7 °
73 %
1.8kmh
83 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.