22.1 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendUitspraak Van der Valkhotel in Beusebos door Raad van State uitgesteld tot...

Uitspraak Van der Valkhotel in Beusebos door Raad van State uitgesteld tot halverwege maart

Purmerend – De Raad van State komt in maart met een uitspraak in het conflict tussen de gemeente Purmerend en de provincie Noord-Holland. Het geschil gaat om de bouw van het Van der Valkhotel in de kom A7, ook wel in de volksmond het Beusebos genoemd.

Oorspronkelijk zou de Raad van State eind januari 2023 uitspraak doen, maar de rechter heeft nog extra tijd nodig en heeft de uitspraak met zes weken verlengd. Halverwege maart wil de rechter uitspraak doen. Een exacte reden is door de Raad van state niet gegeven.

Het conflict

De provincie laat geen spaan heel van bijna de gehele gevolgde procedure welke gevolgd is door de gemeente Purmerend. Zo is, volgens de provincie, het bestemmingsplan in strijd met de provinciale verordeningen die beschreven worden in omgevingsverordeningen. Ook is er geen rekening gehouden met de nabijheid van de werelderfgoed de Beemster en de Stelling van Amsterdam.

“De gemeenteraad gaat daarin geheel voorbij aan bezwaren die Gedeputeerde Staten eerder uitten in een zienswijze”, zei de provincie eerder en gaf de gemeente Purmerend een zogenaamde reactieve aanwijzing. Hiermee stelde de provincie het aangenomen bestemmingsplan door de gemeenteraad buiten werking. De gemeente Purmerend betwist de bezwaren van de provincie en maakte een gang naar de rechter die nu halverwege maart uitspraak gaat doen.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22.1 ° C
23.9 °
20 °
57 %
1.8kmh
1 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.