20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeRegionaalVenus en Jupiter aan de sterrenhemel te zien, een bijzonder schouwspel

Venus en Jupiter aan de sterrenhemel te zien, een bijzonder schouwspel

Regionaal – Jupiter en Venus vormen al een paar dagen een bijzonder en indrukwekkend schouwspel aan de hemel. De planeten staan momenteel heel dicht bij elkaar en de conjunctie, waarbij ze het dichtst bij elkaar staan, gaat vanavond rond 20:00 uur plaatsvinden. Het verschijnsel is het beste te zien net na zonsondergang door te kijken naar het westen.

Het verschijnsel wordt vaak gezien als een unieke gebeurtenis. Toch is het bijzonder dat deze planeten zo goed te zien zijn en zo dicht bij elkaar staan. Al lijkt dat zo, want de echte afstand tussen Jupiter en Venus is nog steeds zo’n 650 miljoen kilometer. Net na zonsondergang krijg je het mooiste beeld.

Volgens weersvoorspellingen is het vandaag nog helder in de avond en dus een uitgelezen kans om dit bijzondere verschijnsel aan de hemel te bewonderen. Na woensdag neemt de bewolking waarschijnlijk toe en wordt het lastiger om de planeten te zien. In het jaar 2039 zullen Jupiter en Venus weer naast elkaar staan.

Tot en met 1 maart is Jupiter de bovenste planeet en Venus de onderste. Vanaf 2 maart, als ze zich van elkaar verwijderen, is dat precies andersom.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.