14.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendOplevering pand Action Weidevenne gepland in het derde kwartaal

Oplevering pand Action Weidevenne gepland in het derde kwartaal

Purmerend – De bouw van het pand waar het nieuwe XL-filiaal van de Action in zal komen, is in volle gang. Als alles volgens schema blijft lopen, zal het publiek deze herfst kunnen winkelen in de nieuwe vestiging.

Veel inwoners van de Weidevenne kijken uit naar de komst van de winkel. “Ik ben helemaal niet blij met de komst van de Action op het Van Damplein”, verzucht een lachende voorbijganger. “Dan ben ik mijn verplichte loopje naar het stadje kwijt, als we weer iets nodig hebben. En je weet hoe het gaat bij die winkel. Je loopt naar binnen voor een lampje van drie euro en je vertrekt met een tas met dertig euro aan handel.”

In de loop van vorig jaar verhuisden opticien Pearl, audicien Oorwerk en dierenwinkel Rensenbrink naar andere locaties op het winkelplein. Ook de donderdag-markt moest worden verplaatst en staat sinds september 2022 op het parkeerterrein van het NS-station. Zo werd er plaats gemaakt voor de grote verbouwing van de bestaande winkelruimten en de nieuwe een aanbouw.

In het laatste kwartaal werd gestart met het bouwproject. De riolering is begin 2023 aangepast. Na de realisatie van een kelder en een kabelgoot onder de uitbouw zal begonnen worden met het betonwerk. Deze klus duurt naar verwachting tien weken. Daarop volgt de plaatsing van de staalconstructie met prefab HSB elementen van de aanbouw. Vervolgens zal de gehele gevelplint – van circa 60 meter – 3 meter naar voren gebracht en worden er nieuwe aluminium kozijnen geplaatst.

Als alles volgens planning loopt, zal de ruimte in het derde kwartaal van 2023 casco worden opgeleverd. Dan is het aan Action om het filiaal in te richten en klaar te maken voor de opening.

Foto’s: Regio Purmerend

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.9 ° C
15.6 °
14 °
73 %
0.9kmh
100 %
do
19 °
vr
20 °
za
20 °
zo
22 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.