14 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendVertraging in bouw parkeergarage Stadhuisplein, oplevering in najaar 2023

Vertraging in bouw parkeergarage Stadhuisplein, oplevering in najaar 2023

Purmerend – De oplevering van de parkeergarage aan het Stadhuisplein bij het gemeentehuis heeft vertraging opgelopen. In januari werd nog aangekondigd dat de oplevering waarschijnlijk in juni 2023 zou plaatsvinden. De aannemer heeft nu laten weten dat deze datum niet gehaald gaat worden.

Volgens de gemeente Purmerend heeft de vertraging verschillende oorzaken, waaronder het gebruik van een andere methode bij de graafwerkzaamheden die meer tijd in beslag heeft genomen maar minder risico’s met zich meebracht voor de omgeving. Ook hebben leveranciers van de afbouw aangegeven meer tijd nodig te hebben voor hun werkzaamheden en kunnen sommige werkzaamheden niet parallel worden uitgevoerd om logistieke redenen.

Op dit moment is de exacte planning nog niet helder en de gemeente is nog in overleg met de aannemer. Er wordt verwacht dat de oplevering nu in het najaar van 2023 zal plaatsvinden.

Beheer

Eindelijk is er een partij gevonden die bereid is de exploitatie van de nieuwe parkeergarage op zich te nemen. De gemeente Purmerend had eerder tevergeefs geprobeerd om een partij te vinden die de parkeergarage zou willen uitbaten, terwijl de gemeente zelf eigenaar van de gebouwen zou blijven.

Na veel moeite en onderhandelingen heeft het landelijke parkeerbedrijf P1 zich bereid verklaard om deze taak op zich te nemen. Ook neemt het parkeerbedrijf het beheer van de parkeergarage Claxonate aan het Schoolplein op zich.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14 ° C
14.5 °
12.8 °
76 %
1.8kmh
62 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.