20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendCrisisnoodopvang Baanstee-Noord in Purmerend gaat dicht per 1 juli

Crisisnoodopvang Baanstee-Noord in Purmerend gaat dicht per 1 juli

Purmerend – De crisisnoodopvang (CNO) op de Baanstee-Noord zal zijn deuren sluiten op 1 juli 2023. Dit laat de gemeente Purmerend weten. De vluchtelingen die nu in de CNO verblijven dienen zo snel als mogelijk in een meer passende opvang voor langere tijd opgevangen te worden, aldus de burgemeesters binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland.

In het begin zou de CNO er staan voor drie maanden, maar dat werd steeds met drie maanden opgeschoven. Sommigen van de bewoners hebben dan negen maanden in deze sobere crisisopvang gewoond. Een deel van de bewoners verblijft al elf maanden in een crisisnoodopvang in onze regio (eerst in de crisisnoodopvang in Assendelft en daarna in Purmerend).

Buiten dat de burgemeesters pleitten voor een meer passende opvang, heeft ook de rechter kortgeleden besloten dat opvang in een tent niet langer mag vanaf 1 juli 2023.

Langetermijn opvang

Voor een structurele langetermijn opvang zijn de eerste stappen gezet. De verlenging en uitbreiding van de opvang in Zaanstad. Daarbij gaat het om een uitbreiding tot 1500 plekken voor een periode van 5 jaar. Hiermee voldoet de regio in zijn geheel aan de wettelijke opvangtaak van de overheid, wat Purmerend heeft doen besluiten om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Purmerend hoopt hiermee meer dan enkele honderden tijdelijke woningen in de stad te realiseren waar ook zogenaamde spoedzoekers terecht kunnen.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.