17.4 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
Home112Jongeren geronseld via social media om overval in Purmerend te plegen

Jongeren geronseld via social media om overval in Purmerend te plegen

Purmerend – De politie heeft voor het eerst vastgesteld dat jongeren worden geronseld via social media om overvallen te plegen. Dat meldt De Telegraaf. Een ondernemer uit Purmerend werd overvallen door drie jongeren, die sieraden en een Rolex-horloge buitmaakte. De jongeren zouden hebben gereageerd op een aanbod via een onlineberichtendienst.

De politie kwam erachter dat de jongeren waren geronseld toen ze een iPhone vonden van een jonge inbreker die zijn telefoon verloor bij een inbraak. De recherche wist de telefoon te hacken en vond daar berichtenverkeer op dat aangaf dat de overvallers via een chatdienst benaderd waren.

Criminelen maken al langer gebruik van onlineberichtendiensten, zoals Telegram, voor drugs- en wapenhandel of het delen van smokkelroutes. Maar dit is de eerste keer dat via deze weg ook jonge criminelen worden geronseld voor overvallen. De politie kan nog niet zeggen of hier sprake is van een trend.

Purmerend

De jongeren die betrokken waren bij de overval in Purmerend kregen via een chatdienst te horen dat ze op een bepaalde dag op een bepaalde locatie moesten staan. Daar zouden ze worden opgehaald door een chauffeur die ze naar de plaats van de overval zou brengen.

Later kregen de jongeren pas meer details te horen. De gestolen goederen moesten ze inleveren. Daar kregen ze een paar honderd euro voor terug.

Meerder keren overvallen

De 50-jarige ondernemer werd in april en september 2022 onder bedreiging van een vuurwapen en een mes onder meer beroofd van zijn Rolex-horloges. Op donderdag 20 oktober 2022 probeerden drie verdachten het huis van de ondernemer in de Zuidoostbeemster binnen te komen. Een van de huisgenoten werd daarbij mishandeld.

De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de overvallen. Het gaat hier om een 16-jarige jongeman en twee jongemannen van 18 en 20 jaar oud uit Amsterdam.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.