17.8 C
Purmerend
woensdag 10 juli 2024
HomeBeemsterOpen Monumenten Weekend in Beemster op 9 en 10 september

Open Monumenten Weekend in Beemster op 9 en 10 september

Beemster – Met het thema is ‘Levend erfgoed’ biedt Beemster samen met Purmerend een breed aanbod aan locaties en activiteiten tijdens het Open Monumenten Weekend op 9 en 10 september. Een praktische wandel- en fietsgids is gratis verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum in Middenbeemster en de VVV in Purmerend. Bij de fietsroute is keuze tussen 25 of 40 kilometer.

Naast bekende deelnemers zoals de musea, korenmolen De Nachtegaal, buurtschap ’t Hoekje, Fort Spijkerboor en het Beemster Arboretum zijn er dit jaar ook veel nieuwe monumenten te bezoeken. Op zaterdag zet de Smederij aan het Marktplein haar deuren open en op zondag is een rondleiding mogelijk op de Algemene Begraafplaats in Middenbeemster.

Historisch brandweermaterieel

Historisch brandweermaterieel is op beide dagen te bewonderen op het Marktplein. De perenbomen bij het kruispunt Nekkerweg – Volgerweg, ooit op aandringen van landbouwpionier Wouter Sluis geplant, zijn als levend erfgoed te bewonderen tijdens de fietstocht.

In de 400-jarige Keyserkerk worden prachtige fantasiebloemstukken door Ranonkel Arrangeurs tentoongesteld en is zowel de kerk als de toren te bezoeken. Het Agrarisch Museum Westerhem presenteert een aantrekkelijk verhaal over de historie en herbestemming van de 18de -eeuwse stolpboerderij Broedersbouw.

Op beide dagen is in Westbeemster, van oudsher de katholieke enclave van de Beemster, een gratis rondwandeling inclusief vertellingen over het roomse verleden. De wandeling begint om 11.00 en 13.30 uur, duurt anderhalf uur en start en eindigt bij Brasserie de Kerckhaen. Aanmelden voor een wandeling kan tot 8 september via een mail naar [email protected] met vermelding van dag, tijdstip en aantal personen.

Opening theaterseizoen

Op zaterdag 9 september wordt dit speciale weekend ondersteund door de aftrap van het theaterseizoen van het Cultureel Centrum Onder de Linden. Met om 11.00 uur een koffieconcert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Gevolgd door een cabaretvoorstelling ‘Boompje Beestje’ met Boban Benjamin Braspenning om 15.00 uur. Om 20.00 uur treden de leden van The Angry Young Man en zorgen voor een goede rockbeleving. Voldoende aanbod om een mooie combinatie te maken met het Open Monumenten Weekend in Beemster!

Zie voor meer informatie www.visitbeemster.nl/actueel.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.5 °
17.2 °
84 %
1.8kmh
78 %
wo
21 °
do
19 °
vr
18 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.